China Shou Mee
Kód: 00091 04360 05360 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Jak si Shou Mee připravit?
Dvě vrchovaté lžíce Shou Mee (cca 5 gramů), zalijte půllitrem horké vody o teplotě okolo 70° C a nechte 2 - 4 minuty odstát. Pokud máte raději silnější nálev, nebojte se přidat o pár gramů lístků více, aby chuť čaje byla intenzivnější. Čaj má světle zelenou až zlatavou barvu a lístky nemusíte použít pouze jednou - skvěle vám poslouží na přípravu dalších dvou až tří nálevů.
Jakou chuť můžu od čaje Shou Mee očekávat?
Pro Shou Mee je typická jeho jemná, nasládlá a přitom plná chuť. Při zalévání čaje byste měli dbát na správně zvolenou teplotu vody, neboť příliš vysoké teploty mohou v čaji zanechat nelibé, nahořklé tóny.
Zajímavosti o čaji Shou Mee
- Shou Mee obsahuje mimo jiné fluoridy a celou řadu minerálů. Tyto látky se mimo jiné vyskytují také v zubních pastách, neboť zabraňují vzniku zubního plaku a kazu a starají se o svěží dech.
- Pro oblasti, ve kterých se Shou Mee pěstuje, jsou typické výskyty srážek a husté mlhy, ze kterých je čajovník schopen získat široké spektrum minerálních látek.
Bílý čaj
Bílé čaje obsahují rozhodující množství ochmýřených, dosud nerozvinutých tipsů spojených s několika nedorostlými lístky. Dříve se bílý čaj získával z divokých čajových stromů, které se dnes daří pěstovat ve formě zákrsků. Po nasbírání se lístky nechají zavadnout a přetřásáním na platech se mírně pomačkají. Tím se naruší buněčné membrány, což vede ke slabé oxidaci, brzy přerušené propařením či sušením.
Lístky bílého čaje se nezavinují ani netvarují. Poskytují bledě zelený až žlutý nálev nasládlé chuti. Z kratších výhonků se dělá čaj Paj mu-tan, který zároveň obsahuje i dva nezavinuté přilehlé lístky, jež mu dodává výraznější a lepší chuť. Bílý čaj se pěstuje téměř výhradně v Číně a je považován za specialitu hodnou gurmána.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílý čaj |
---|---|
Dodavatel: | Great Tea Garden s.r.o. |
Země původu: | Čína |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.