Belgická čokoláda

Kód:04339
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Německo

Belgická čokoláda - Černý ochucený čaj s příchutí čokolády.

Složení: černý čaj, kousky krokantu (cukr, lískové oříšky)(min.10%), kousky kakaových bobů, kakaové slupky (min.15%), aroma. Svůdná příchuť belgické čokolády.

Podrobné informace >
od 99,00 Kč
86,09 Kč bez DPH
3.88€
Velkoobchodní cena po přihlášení

Černý čaj jeho historie a zpracování

Černý čaj (občas také zvaný červený čaj) - přestože tyto plně fermentované čaje nejsou v Číně příliš oblíbeny, jejich hlavní druhy jsou mistrovskými díly. I levnější sorty nás příjemně překvapí pěkným vzhledem, svědčícím o dokonale provedené sklizni a zpracování čaje. Některé čaje z této skupiny se vyrábějí pouhých padesát let (např. čaj Yunnan) zatímco jiné jsou známy od 17. století. Nicméně je nutno předpokládat, že tento typ čaje je Číňanům znám přinejmenším stejně dlouho jako vícenásobně fermentované čaje typu Pu Erh, (tj. zhruba od 7. století n. l.), ale patrně jim příliš nelahodil.

Černý čaj je, jak již bylo zmíněno, fermentovaný a oolong je polo-fermentovaný. Po sklizni se listy nechají „zvadnout“, tedy částečně usušit, a to podle stylu buď na slunci, nebo ve stínu. Pokud lístky nejsou částečně vysušeny, nelze je svinout. Enzymatické procesy probíhají pravé během tohoto vadnutí. Nejlepší čaje jsou proto ty, u kterých vadnutí proběhne díky suchému počasí během několika hodin. „Deštivé čaje“, které vadnou pomaleji, nejsou tak oblíbené. 

Když jsou svinuty, jsou čajové lístky rozprostřeny na vlhkém a studeném místě k fermentaci, tedy k další oxidaci. Účinky obou fází oxidace se od sebe výrazně liší. Patrně proto, že po svinutí jsou oxidaci vystaveny i další složky listů, například esenciální oleje. Právě proto nesmí být lístky určené k výrobě černého čaje či oolongu před svinutím "usmrceny", jako je tomu v případě lístků určených pro čaj zelený.

Belgická čokoláda - Černý ochucený čaj s příchutí čokolády.

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

Belgian Chocolate/Truffle

Ingredients: Black tea, brittle (sugar, hazelnut), cocao bean pieces, cocao bean shells, flavour. A seductive chocolate-truffle-taste.

Italiono

Tartufi di cioccolata belga

Ingredienti: Tè nero, croccante (zucchero, nocciole), pezzi di fave di cacao, bucce di cacao, aroma. Accattivante gusto di tartufi di cioc- colata.

Deutsch

Belgische Schokolade/Trüffel

Zutaten: Schwarzer Tee, Krokant (Zucker, Haselnuss), Kakaobohnen- stücke, Kakaoschalen, Aroma. Verführerischer Schokoladen-Trüffel- Geschmack.

Français

Chocolat belge/truffe

Ingrédients: Thé noir, croquant (sucre, noisette), morceaux de fèves de cacao, écorces de cacao, arôme. Un goût séduisant de chocolat et de truffe.

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.