Čajová kazeta TEA TIME 4

Kód:00213
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Šrí Lanka

Dárkové balení čajů - kovová kazeta skrývá mix 2 kvalitních druhů čajů. Zelený a černý čaj.
Ideální pro ochutnání několika kvalitních druhů čaje. Pro sebe nebo i jako dárek k narozeninám, výročí či dárek k promoci nebo pro radost.

Podrobné informace >
Cena:
279,00 Kč
242,61 Kč bez DPH
10.83€
Velkoobchodní cena po přihlášení
6,98 Kč / 1ks

Složení:

  1. Čaj TET - Zázvor a Zelený čaj - Složení: čínský zelený čaj (80 %), zázvor (20 %).

  2. TET Royal Earl Grey - Složení: indický černý čaj (99 %), bergamotový olej (0,5 %), citronový olej (0,5 %).

 

Obsah: 2x20 kusů hygienicky balených sáčků
Hmotnost: 80g e

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Assámské čaje

S přibližně dvěma tisíci plantážemi a průměrným ročním sběrem dosahujícím půl milionu tun čaje tvoří assamská oblast, rozprostírající se v nížinách kolem řek Brahmaputry, víc než polovinu celé indické produkce. Podnebí je zde na rozdíl od Darjeelingu stabilní, výroba nekolísá v množství ani v jakosti. Jen malá část produkce je zpracovávána ortodoxně, neboť assámské čaje se vyrábějí hlavně pro upotřebení ve směsích, nálevkových sáčcích a pro domácí trh,

Díky vysokým teplotám a značné vlhkosti je v tomto téměř skleníkovém prostředí možné sbírat čaj po celý rok. Ve dvou sezónách - od března do června (First Flush) a od října do ledna (Second Flush) -  se zde sklízejí výběrové čaje s vyhraněným charakterem. Těžištěm tohoto sběru jsou čaje FOP a GFOP. 

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.