Černý rybíz

Kód:04106
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Německo

Černý rybíz je černý ochucený čaj s plody černého rybízu.

Složení: černý čaj, černý rybíz (min.4,25%), listy černého rybízu, aroma. Intenzivní chuť černého rybízu.

Podrobné informace >
od 99,00 Kč
86,09 Kč bez DPH
3.88€
Velkoobchodní cena po přihlášení

Černý čaj jeho historie a zpracování

Černý čaj (občas také zvaný červený čaj) - přestože tyto plně fermentované čaje nejsou v Číně příliš oblíbeny, jejich hlavní druhy jsou mistrovskými díly. I levnější sorty nás příjemně překvapí pěkným vzhledem, svědčícím o dokonale provedené sklizni a zpracování čaje. Některé čaje z této skupiny se vyrábějí pouhých padesát let (např. čaj Yunnan) zatímco jiné jsou známy od 17. století. Nicméně je nutno předpokládat, že tento typ čaje je Číňanům znám přinejmenším stejně dlouho jako vícenásobně fermentované čaje typu Pu Erh, (tj. zhruba od 7. století n. l.), ale patrně jim příliš nelahodil.

Černý čaj je, jak již bylo zmíněno, fermentovaný a oolong je polo-fermentovaný. Po sklizni se listy nechají „zvadnout“, tedy částečně usušit, a to podle stylu buď na slunci, nebo ve stínu. Pokud lístky nejsou částečně vysušeny, nelze je svinout. Enzymatické procesy probíhají pravé během tohoto vadnutí. Nejlepší čaje jsou proto ty, u kterých vadnutí proběhne díky suchému počasí během několika hodin. „Deštivé čaje“, které vadnou pomaleji, nejsou tak oblíbené. 

Když jsou svinuty, jsou čajové lístky rozprostřeny na vlhkém a studeném místě k fermentaci, tedy k další oxidaci. Účinky obou fází oxidace se od sebe výrazně liší. Patrně proto, že po svinutí jsou oxidaci vystaveny i další složky listů, například esenciální oleje. Právě proto nesmí být lístky určené k výrobě černého čaje či oolongu před svinutím "usmrceny", jako je tomu v případě lístků určených pro čaj zelený.

Černý rybíz je černý ochucený čaj s plody černého rybízu.

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

Black Currant

Ingredients: Black tea, black currants, black currant leaves, flavour.
Intense black currant-taste.

Italiono

Ribes nero

Ingredienti: Tè nero, ribes, foglie di ribes, aroma. Aroma forte e in- tenso di ribes nero.

Deutsch

Black Currant

Zutaten: Schwarzer Tee, schwarze Johannisbeeren,
Johannisbeer- blätter, aroma. Kräftig-intensiver Schwarzer-Johannisbeer-Ge- schmack.

Français

Black Currant

Ingrédients: Thé noir, myrtilles, pétales de mûre, arôme. Goût corsé et intensif de cassis.

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.