China Lung Ching

Kód:04156
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Čína

Čaj Lung Ching neboli Dračí studna je jedním z nejoblíbenějších čínských zelených čajů, který se vyznačuje nasládlou, do ovocna laděnou chutí s jedinečným, nahořklým podtónem, tolik typickým pro zelený čaj. Pro tento čaj jsou charakteristické dlouhé, ploché listy, jejichž zlomení se předchází výhradně manuálním zpracováním - čajové listy se suší ručně na speciálních pánvích při teplotě nepřesahující 80°C.

Název Dračí studna je odvozen od pamětihodnosti, kterou se pyšní čínská provincie Če-ťiang, ze které tento zelený čaj pochází.

Složení: zelený čaj.

Varianta Cena bez DPH Cena s DPH
221,11 Kč / 100g
199,00 Kč
173,04 Kč bez DPH
7.73
Velkoobchodní cena po přihlášení

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj

Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.

Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.

Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.

Čaj Lung Ching neboli Dračí studna je jedním z nejoblíbenějších čínských zelených čajů, který se vyznačuje nasládlou, do ovocna laděnou chutí s jedinečným, nahořklým podtónem, tolik typickým pro zelený čaj. Pro tento čaj jsou charakteristické dlouhé, ploché listy, jejichž zlomení se předchází výhradně manuálním zpracováním - čajové listy se suší ručně na speciálních pánvích při teplotě nepřesahující 80°C.

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

China Lung Ching

Lung Ching, translated “Dragon‘s fountain“, is one of the most popular Chinese green teas. In order to protect the long leaf against fracture it is dried in wide pans by hand with a maximum of 80°C. Very light, soft and sweet-fruity cup with a bloomy character and the unique taste of green tea.

Italiono

Cina Lung Ching

Lung Ching, tradotto “sorgente dei draghi“, è uno dei tè verdi cinesi più amati. Per preservare le lunghe foglie, questo tè viene essiccato a mano in grandi padelle a circa 80°. Infuso molto leggero, morbido, dolce e fruttato, con un carattere fiorito ed il gusto unico del tè verde.

Deutsch

China Lung Ching

Lung Ching, übersetzt „Drachenquelle“, ist einer der beliebtesten chinesischen Grüntees. Um die langen Blätter nicht zu zerstören, wird dieser Tee per Hand in großen Pfannen bei ca. 80°C getrocknet. Sehr leichte, weiche Tasse, süßfruchtig mit blumigem Charakter und dem unvergleichlichen Unterton des Grüntees.

Français

Chine Lung Ching

Le Lung Ching, qu’on peut traduire par “Source du dragon“, est un des thés verts chinois les plus appréciés. Pour ne pas détruire ses longues feuilles, ce thé est séché à la main dans des grandes poêles à env. 80°. Une tasse très légère, douce, au fruité sucré avec une note fleurie et la note profonde incomparable du thé vert.

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.