Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

China Lung Ching - zelený čaj

Kód: 04156 05156 14186 Zvolte variantu
199 Kč / ks 1 249 Kč / ks 2 399 Kč / ks od 199 Kč / ks 178 Kč bez DPH 1 115 Kč bez DPH 2 142 Kč bez DPH od 178 Kč bez DPH 284 Kč / 100 g 250 Kč / 100 g 240 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
2.4.2024 2.4.2024 2.4.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Čaj Lung Ching neboli Dračí studna je jedním z nejoblíbenějších čínských zelených čajů, který se vyznačuje nasládlou, do ovocna laděnou chutí s jedinečným, nahořklým podtónem, tolik typickým pro zelený čaj. Pro tento čaj jsou charakteristické dlouhé, ploché listy, jejichž zlomení se předchází výhradně manuálním zpracováním - čajové listy se suší ručně na speciálních pánvích při teplotě nepřesahující 80°C. Ptáte se, kde koupit kvalitní zelený čaj? No přece u nás!


Název Dračí studna je odvozen od pamětihodnosti, kterou se pyšní čínská provincie Če-ťiang, ze které tento zelený čaj pochází.

Složení: zelený čaj.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zelený čaj China Lung Ching můžete znát také pod českým názvem Dračí studna. Lístky tohoto velmi ceněného čajovníku řadícího se mezi deset nejlepších čínských čajů jsou trhány a zpracovávány výhradně ručně a vy si tak můžete být jisti, že se vám do rukou dostane ten nejkvalitnější čaj, kterým můžete začít každé ráno. Jemnou, nasládlou chuť žlutooranžového nálevu si oblíbíte.

Kde se China Lung Ching pěstuje?
Čaj pocházející z čínské provincie Če-ťiang si oblíbili lidé po celém světě. Pobřeží Východočínského moře nabízí čajovníku ideální podmínky pro jeho růst. S postupem času se však jeho pěstování rozšířilo do několik dalších oblastí. Protože jsou lístky sbírány a zpracovávány výhradně ručně, můžete si být jisti, že se vám do rukou dostává čaj té nejvyšší kvality.  

Jak si China Lung Ching připravit? 
Pro přípravu 250 ml nálevu použijte asi 2 čajové lžičky tohoto kvalitního sypaného čaje. Lístky zalijte horkou vodou o teplotě mezi 75 a 80°C a nechte 2 - 4 minuty louhovat. Pokud máte raději nálevy silnější, nebojte se použít o jednu lžičku sušených tipsů více. Chuť čaje je jemná a nasládlá. Pokud byste si však nálev chtěli ještě více přisladit, můžete přidat ještě lžičku medu, či oblíbeného sirupu.

Jakou chuť od China Lung Ching očekávat?
China Lung Ching je výjimečný díky svým velmi příjemným nasládlým tónům. Tento čaj se skvěle hodí také k zapíjení těžších pokrmů. Neobsahuje totiž tolik svíravých tónů, jako ostatní zelené čaje, což jej dělá naprosto jedinečným. Pokud byste si chtěli nálev přece jen trochu přisladit, použít můžete lžičku medu, třtinového cukru nebo třeba oblíbeného doslazovacího sirupu.

Zajímavosti o China Lung Ching

  • Provincie Če-ťiang, známá také pod názvem Zhejiang, se v Číně řadí mezi největší producenty čaje.
  • Čajovník China Lung Ching je po celém světě známý také pod názvy Dragon Well a Lung Ching.


Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj

Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.

Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.

Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.

 

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

China Lung Ching

Lung Ching, translated “Dragon‘s fountain“, is one of the most popular Chinese green teas. In order to protect the long leaf against fracture it is dried in wide pans by hand with a maximum of 80°C. Very light, soft and sweet-fruity cup with a bloomy character and the unique taste of green tea.

Italiono

Cina Lung Ching

Lung Ching, tradotto “sorgente dei draghi“, è uno dei tè verdi cinesi più amati. Per preservare le lunghe foglie, questo tè viene essiccato a mano in grandi padelle a circa 80°. Infuso molto leggero, morbido, dolce e fruttato, con un carattere fiorito ed il gusto unico del tè verde.

Deutsch

China Lung Ching

Lung Ching, übersetzt „Drachenquelle“, ist einer der beliebtesten chinesischen Grüntees. Um die langen Blätter nicht zu zerstören, wird dieser Tee per Hand in großen Pfannen bei ca. 80°C getrocknet. Sehr leichte, weiche Tasse, süßfruchtig mit blumigem Charakter und dem unvergleichlichen Unterton des Grüntees.

Français

Chine Lung Ching

Le Lung Ching, qu’on peut traduire par “Source du dragon“, est un des thés verts chinois les plus appréciés. Pour ne pas détruire ses longues feuilles, ce thé est séché à la main dans des grandes poêles à env. 80°. Une tasse très légère, douce, au fruité sucré avec une note fleurie et la note profonde incomparable du thé vert.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelený čaj
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Čína

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Čajová zahrada je naše vlastní autentická značka, která pro vás již více než 20 let dováží stovky různých čajů, z nichž si dokáže vybrat každý! Je jedno, jestli máte rádi prémiové zelené čaje, nebo preferujete spíše různé ovocné směsi. Pokud je pro vás prioritou kvalita použitých surovin, jejich následné šetrné zpracování a také velmi přívětivá cena, pak jste tu správně. A pevně věříme, že jakmile naše produkty jednou ochutnáte, budete nadšení.