China Wu Lu Mountain

BIO kvalita
Kód:04268
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Čína

Vzhledem k nadmořské výšce (oblast Jiangxi) a že zahrady jsou obklopeny mlhavém a vlhkém klimatu, má tento zelený čaj listy s tmavě zelenoubarvou, které jsou dlouhé a malé. Elegantní chuť s hladkým nasladkým nádechem. Patří mezi celosvětově velmi vyhledávané čaje.

Složení: čínský zelený čaj

Podrobné informace >
od 99,00 Kč
86,09 Kč bez DPH
3.84€
Velkoobchodní cena po přihlášení

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj

Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.

Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.

Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.

Vzhledem k nadmořské výšce (oblast Jiangxi) a že zahrady jsou obklopeny mlhavém a vlhkém klimatu, má tento zelený čaj listy s tmavě zelenoubarvou, které jsou dlouhé a malé. Elegantní chuť s hladkým nasladkým nádechem. Patří mezi celosvětově velmi vyhledávané čaje.

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

China Wu Lu Mountain -Organic-

The Wu Lu Mountain tea is grown in the region of Jiangxi. Due to the mountain breeze, the fact that the gardens are surrounded by misty and humid climate as well as the special ground where they grow, the plants have these special leaves which are long and small with a dark green colour. An elegant softly tart tea with a smooth sweet touch.

Italiono

Cina Wu Lu Mountain -Biologice-

Il tè Wu Lu Mountain proviene dalla regione dello Jiangxi. Il clima caldo-umido ed il terreno in cui cresce, caratterizzano il gusto straordinario di questo tè. I tè Wu Lu Mountain hanno foglie molto lunghe e sottili, dal colore di un verde scuro. Un tè elegante, amarognolo con una nota dolce.

Deutsch

China Wu Lu Mountain -Bio-

Der Wu Lu Mountain Tee kommt aus der Region Jiangxi. Der aussergewöhnliche Geschmack des Tees ist geprägt durch heißes, feuchtes Klima und dem besonderen Boden in dieser Gegend. Wu Lu Mountain Tees haben sehr lange, schmale Blätter mit einer dunkelgrünen Farbe. Ein eleganter, feinherber Tee mit einer lieblich-süßen Note.

Français

Chine Wu Lu Mountain -Biologiques-

Le thé Wu Lu Mountain provient de la région de Jiangxi. Le goût inhabituel du thé est marqué par un climat chaud et humide, et par le sol particulier dans cette région. Les thés Wu Lu Mountain ont des feuilles minces très longues d’une couleur vert foncé. Un thé élégant à la fine amertume avec une note douce et sucrée.

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.