English Breakfast Tea

Kód:04292
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Indie

English Breakfast Tea je jedním z nejoblíbenějších čajů nejenom ve Velké Británii, ale prakticky po celém světě. Jde o tradiční směs těch nejlepších cejlonských a ásámských čajů, zjemněnou špetkou čaje Darjeeling. Tento černý čaj s plnou, typicky anglickou chutí si nejlépe vychutnáte s troškou studeného mléka.

Složení: černý čaj.

Podrobné informace >
od 99,00 Kč
86,09 Kč bez DPH
3.84€
Velkoobchodní cena po přihlášení

English Breakfast Tea je tradiční anglická čajová směs. Původně byla určená k vydatným snídaním o několika chodech, je velice oblíbená na celém světě. Pro své jemné karamelové aroma býval součástí směsi čínský čaj Čchi-men. Dnešní English Breakfast však z většiny obsahuje cejlonské a ásámské čaje, v poměru zhruba asi tři ku jedné. Často je pro zjemnění chuti přimícháno i určité množství čaje Darjeeling. Objevují se i směsi, v nichž jsou kromě cejlonských a ásámských obsaženy africké čaje

Příprava černého čaje

  1. Pro silnější nálev dáme jednu až dvě lžičky čajových lístků na čtvrt-litru vroucí vody.
  2. Louhujeme tři až pět minut. 
  3. Mléko je přirozeným, ale není nutným, doplňkem tohoto řízného a aromatického čaje. 

Černý čaj jeho historie a zpracování

Černý čaj (občas také zvaný červený čaj) - přestože tyto plně fermentované čaje nejsou v Číně příliš oblíbeny, jejich hlavní druhy jsou mistrovskými díly. I levnější sorty nás příjemně překvapí pěkným vzhledem, svědčícím o dokonale provedené sklizni a zpracování čaje. Některé čaje z této skupiny se vyrábějí pouhých padesát let (např. čaj Yunnan) zatímco jiné jsou známy od 17. století. Nicméně je nutno předpokládat, že tento typ čaje je Číňanům znám přinejmenším stejně dlouho jako vícenásobně fermentované čaje typu Pu Erh, (tj. zhruba od 7. století n. l.), ale patrně jim příliš nelahodil.

Černý čaj je, jak již bylo zmíněno, fermentovaný a oolong je polo-fermentovaný. Po sklizni se listy nechají „zvadnout“, tedy částečně usušit, a to podle stylu buď na slunci, nebo ve stínu. Pokud lístky nejsou částečně vysušeny, nelze je svinout. Enzymatické procesy probíhají pravé během tohoto vadnutí. Nejlepší čaje jsou proto ty, u kterých vadnutí proběhne díky suchému počasí během několika hodin. „Deštivé čaje“, které vadnou pomaleji, nejsou tak oblíbené. 

Když jsou svinuty, jsou čajové lístky rozprostřeny na vlhkém a studeném místě k fermentaci, tedy k další oxidaci. Účinky obou fází oxidace se od sebe výrazně liší. Patrně proto, že po svinutí jsou oxidaci vystaveny i další složky listů, například esenciální oleje. Právě proto nesmí být lístky určené k výrobě černého čaje či oolongu před svinutím "usmrceny", jako je tomu v případě lístků určených pro čaj zelený.

English Breakfast Tea je jedním z nejoblíbenějších čajů nejenom ve Velké Británii

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

Finest English Breakfast Tea

Traditional blend of Ceylon and Darjeeling broken teas with an elegant, strong cup. The perfect tea for everybody’s breakfast. It can be enjoyed with milk and sugar also.

Italiono

Finest English Breakfast Tea

Miscela tradizionale di tè Broken Darjeeling e Ceylon con un infuso forte e speziato. La bevanda ideale per la colazione, adatto anche con latte e candies (zucchero cristallizzato).

Deutsch

Finest English Breakfast Tea

Traditionelle Mischung aus Darjeeling- und Ceylon-Broken-Tees mit einer starken, würzigen Tasse. Optimal als Begleiter für das Frühstück, gern auch mit Milch und Kandis getrunken.

Français

Finest English Breakfast Tea

Un mélange traditionnel de thés Broken de Darjeeling et de Ceylan avec une tasse fortement épicée. Optimal pour accompagner le petit déjeuner, également volontiers bu avec du lait et du sucre candi.

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.