Korea Jeoncha sencha

BIO kvalita
Kód:04338
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Korea

Korea Jeoncha je korejský zelený čaj v kvalitě bio, který je díky své podobě s čajem Sencha nazýván korejská Sencha. Stejný je i způsob jeho výroby, což tento raritní čaj odlišuje od ostatních korejských čajů, které se praží. Tak neváhejte a dopřejte si opravdovou specialitu mezi čaji, kterou charakterizuje příjemná, nasládlá chuť s oříškovým nádechem a mimořádně silné aroma.

Složení: korejský zelený čaj.

Varianta Cena bez DPH Cena s DPH
248,75 Kč / 100g
199,00 Kč
173,04 Kč bez DPH
7.73
Velkoobchodní cena po přihlášení

Senča - zalévaný čaj, Sencha

Tento čaj dobré kvality a svěží chuti je vhodný jak pro běžné, tak výjimečné příležitosti. Pěstuje se na otevřených plantážích a vše, od sběru po zpracování lístků, probíhá strojově. Na japonském trhu má naprosto dominantní pozici - tvoří více než 80% veškeré nabídky. Pěstuje se na mnoha plantážích v Japonsku, ale také v Číně - čínská Sencha. Existuje i forma čínské černé Senchy. Je podobná jako u klasického zeleného čaje Sencha s jediným rozdílem, že lístky jsou fermentované jako u černého čaje. V naší nabídce najdete senču s nejrůznějšími příchutěmi.

Senča se vyznačuje až dva centimetry dlouhými smaragdově zelenými lístky ve tvaru plochých jehliček, podle kvality s větším či menším počtem zlomků. Lístky mají svěží, lehce trávovou vůni. Bledě zelenavý až žlutozelený nápoj jemné květinové vůně má chladivou a sladkou chuť na jazyku. U těch nejskvostnějších druhů může chutnat po sladkých mandlích. 

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj

Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.

Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.

Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.

Korea Jeoncha je korejský zelený čaj v kvalitě bio, který je díky své podobě s čajem Sencha nazýván korejská Sencha. Stejný je i způsob jeho výroby, což tento raritní čaj odlišuje od ostatních korejských čajů, které se praží. Tak neváhejte a dopřejte si opravdovou specialitu mezi čaji, kterou charakterizuje příjemná, nasládlá chuť s oříškovým nádechem a mimořádně silné aroma.

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

Korea Sencha Jeoncha -Organic-

This Sencha has a golden-yellow cup and is mild in taste with a touch of nuts.*

Italiono

Corea Sencha Jeoncha -Biologice-

Questo Sencha è giallo-oro in infusione e di sapore delicato con una nota leggermente nocciola nel finale.*

Deutsch

Korea Sencha Jeoncha -Bio-

Dieser Sencha ist gold-gelb im Aufguss und mild im Geschmack mit einer leicht nussigen Note im Abgang.*

Français

Corée Sencha Jeoncha -Biologiques

Ce Sencha est jaune d‘or dans l‘infusion et doux en saveur avec une légère note de noisette en finale.*

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.