Zázvorový čaj - Zázvor & Eukalyptus

Kód:04126
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Německo

Složení: zelený čaj, eukalyptové listy (min.7,5%), zázvor kousky (min.5%), květy muškátu, rajčatové vločky, příchuť, mandarinkový ovocný granulát (mandarinka, cukr).

Varianta Cena bez DPH Cena s DPH
110,00 Kč / 100g
99,00 Kč
86,09 Kč bez DPH
3.84
Velkoobchodní cena po přihlášení

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj

Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.

Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.

Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.

Zelený čaj Zázvor Eukalyptus

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

Ginger/Eucalyptus

Ingredients: Green tea, eucalyptus leaves, ginger pieces, macis blos- soms, tomato flakes, flavour, tangerine-orange-granulate (tangeri- neoranges, sugar). Ginger-eucalyptus-taste.

Italiono

Zenzero/Eucalipto

Ingredienti: Tè verde, foglie di eucalipto, pezzi di zenzero, fiori di Macis, scaglie di pomodori, aroma, granulato di mandarini-arance (mandariniarance, zucchero). Aroma di zenzero ed eucalipto.

Deutsch

Ingwer/Eukalyptus

Zutaten: Grüner Tee, Eukalyptusblätter, Ingwerstücke, Macisblüten, Tomatenflocken, Aroma, Mandarinen-Orangen-Granulat (Mandari- nen-Orangen, Zucker). Ingwer-Eukalyptus-Geschmack.

Français

Gingembre/Eucalyptus

Ingrédients: Thé vert, pétales d’eucalyptus, morceaux de gingembre, pétales de macis, flocons de tomates, arôme, granulé de manda- rins-oranges (mandarins-oranges, sucre). Goût de gingembre et d’eucalyptus.

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.