Blog

Zdá se vám káva v kavárně drahá? Vysvětlíme, proč to tak je!

Mnozí z nás si rádi zajdou na šálek dobré kávy, ale málokdo se zamýšlí nad tím, co všechno stojí za provozem kavárny. I když se může zdát, že rostoucí...

Sůl v kávě: Nečekaný trik pro dokonalou chuť

Víte, že do kávy se dá přidat nejen cukr nebo mléko, ale třeba i sůl? I když to může znít na první pohled zvláštně, tento jednoduchý trik má dlouhou h...

Největší mýty o kávě: Věříte jim také?

Káva je jedním z nejpopulárnějších nápojů na světě, hned po vodě jí patří druhá příčka. Její obliba však přinesla nejen spoustu nadšených milovníků, a...

Káva podle regionů: Jaký šálek je pro vás ten pravý?

Pokud rádi navštěvujete kavárny, možná jste už zažili chvíli, kdy se vás barista zeptal, zda si dáte raději kávu z Kolumbie, nebo z Etiopie. Ačkoliv t...

Jaké mléko do kávy? Čerstvé nebo trvanlivé?

Mléko je bezpochyby jednou z nejtypičtějších ingrediencí, které do kávy můžete přidat. A ačkoliv narazíte i na více exotické kombinace, jako je káva s...

Materiál moka konvičky: Hliník, nebo nerez?

Moka konvička patří mezi oblíbené nástroje pro domácí přípravu kávy. Je cenově dostupná, snadno se používá a při správné péči vám může sloužit dlouhé ...

Čaj bez kofeinu: Jak se vyrábí a proč ho vyzkoušet?

Čaj je jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě, ale ne každý si může nebo chce dopřát také kofein, který se v listech čajovníků přirozeně nachází. A...

Čajová sedlina: K čemu ji můžete využít?

Pokud patříte mezi milovníky sypaného čaje, určitě se vám už nejednou stalo, že jste po přípravě oblíbeného nápoje zůstali s konvičkou plnou čajové se...

Druhy čaje matcha: Jak poznat ten opravdu kvalitní?

Čaj matcha zažívá v poslední době velký boom. A není se čemu divit – vždyť obsahuje obrovské množství vitamínů, minerálů a dalších zdraví prospěšných ...

Lisovaný puerh: Proč stojí za vyzkoušení?

Pokud máte rádi kvalitní čaje, jistě vám nemusíme zdlouhavě vysvětlovat, že svět čajů nabízí opravdu široké a pestré možnosti, takže se rozhodně nemus...