Blog

Zázvorové pivo: Ideální složka letních koktejlů?

Když se řekne léto, mnoha lidem se bezpochyby vybaví nejrůznější koktejly a drinky. A i když to možná pro někoho z vás může znít až neuvěřitelně, nemu...

Jarní únava: Poradíme, jak na ni vyzrát!

Jaro je bezpochyby pro mnoho z nás vůbec nejoblíbenějším ročním obdobím. Když se po krátkých a mrazivých zimních dnech začne počasí zase otáčet k lepš...

Čajové mýty: Vyvracíme největší omyly o čaji

Čaj patří bezpochyby mezi nejoblíbenější nápoje na světě. Ruku v ruce s jeho popularitou však přichází i celá řada nejrůznějších omylů a mýtů, které č...

Jak se stát experty na čajovou degustaci? Poradíme!

Láká vás svět kvalitních čajů a přemýšlíte, jakým způsobem s ochutnáváním vlastně začít? Ačkoliv mnoho lidí má pocit, že na dražší čaje vůbec nemají c...

Pěstování čajovníku doma: Je to vůbec možné?

Pokud máte zahradu, balkon nebo alespoň prostornější parapet, dost možná jste si už zvykli na to, že doma zvládnete vypěstovat ledacos. Zatímco běžněj...

Tereré: Vyzkoušejte osvěžující maté za studena!

Pokud máte rádi čaje i kávu, bezpochyby jste již někdy v minulosti narazili také na maté – tenhle jihoamerický nápoj připravovaný z listů cesmíny para...

Příběh čaje: Od zpracování až na váš stůl

Sklizeň čaje je pro každého, kdo pochází z jiných klimatických podmínek, naprosto nevšední záležitostí, kterou rozhodně stojí za to vidět. Pokud tu mo...

Zpracování čaje krok za krokem: Co se děje po sběru?

Zatímco druhů čajovníku existuje jen pár, druhů čaje jako takového jsou bezpochyby desítky. A ačkoliv zelený nebo černý čaj zná snad každý, existují i...

Sklizeň čaje: Jak to vypadá na plantáži?

Čaj je pro mnoho lidí neodmyslitelnou součástí každého rána. Přemýšleli jste ale někdy při jeho přípravě nad tím, jakou cestu musí takový čaj vlastně ...

Největší producenti čaje: Které země dominují?

Ačkoliv se to na první pohled nemusí tak úplně zdát, čaj patří spolu s vodou a kávou mezi tři nejvíce konzumované nápoje na světě. Podobně jako u kávy...