Černý čaj

64 položek celkem
Sypaný černý čaj Ceylon Dimbula OP
Novinka
119 Kč
Kód: 04376
Sypaný černý čaj Ceylon Chelsea Pekoe
od 119 Kč
Kód: 04323
Sypaný černý čaj Ceylon Kandy
Novinka
119 Kč
Kód: 04374
Sypaný černý čaj Ceylon Nuwara Eliya Pekoe
Novinka
119 Kč
Kód: 04375
Sypaný černý čaj Ceylon OPI Pettiagalla
od 119 Kč
Kód: 04287
Sypaný černý čaj Ceylon OPI Shawlands
od 119 Kč
Kód: 04334
Sypaný černý čaj Ceylon Orange Pekoe
Novinka
od 119 Kč
Kód: 04318
Sypaný černý čaj Ceylon Ruhuna
Novinka
119 Kč
Kód: 04373
Sypaný černý čaj Ceylon UVA OP
Novinka
119 Kč
Kód: 04377
Sypaný černý čaj Ceylon Uva OPI Ceciliyan Kód: 04286
Sypaný černý čaj Ceylon Uva OPI Dyraaba
od 119 Kč
Kód: 04285
Sypaný černý čaj English Breakfast
od 119 Kč
Kód: 04292
Nahoru
Další produkty

Všechno to začalo v polovině 17. století. Do té doby se v pravlasti čaje - Číně - připravoval pouze zelený čaj. Rostoucí poptávka po čaji vedla k objevení metody jak čaj zpracovat – fermentace. Po sklizni a zavadnutí se čajové lístky svinují, přitom buněčné stěny lístků popraskají a dojde k uvolnění buněčné šťávy.Následuje fermentace neboli oxidace, kdy uvolněná buněčná šťáva za neustálého zvlhčování vzduchu ve fermentačních místnostech oxiduje, lístky mění barvu na červenou a zároveň se uvolňují látky, díky kterým dostává černý čaj své dobré aroma a chuť. Fermentace se ukončuje tehdy, když černý čaj dosáhne určitého stupně barvy a aroma. Následuje vystavení lístků proudu horkého vzduchu v sušících pecích, aby se odpařila zbývající voda a buněčná šťáva zaschla na lístcích. Když ve své konvičce spaříme černý čaj vroucí vodou, koncentrovaná šťáva z lístků se uvolní a získáme tím povzbuzující nápoj měděné barvy, příjemné vůně, se zdraví prospěšnými účinky.