Černý čaj

65 položek celkem
Sypaný černý čaj Ceylon Dimbula OP
Novinka
139 Kč
Kód: 04376
Sypaný černý čaj Ceylon Chelsea Pekoe Kód: 04323
Sypaný černý čaj Ceylon Kandy
Novinka
139 Kč
Kód: 04374
Sypaný černý čaj Ceylon Nuwara Eliya Pekoe
Novinka
Kód: 04375
Sypaný černý čaj Ceylon OPI Pettiagalla Kód: 04287
Sypaný černý čaj Ceylon OPI Shawlands Kód: 04334
Sypaný černý čaj Ceylon Ruhuna
Novinka
139 Kč
Kód: 04373
Sypaný černý čaj Ceylon UVA OP
Novinka
139 Kč
Kód: 04377
Sypaný černý čaj Ceylon Uva OPI Dyraaba Kód: 04285
Sypaný černý čaj English Breakfast Kód: 04292
Nahoru
Další produkty

Všechno to začalo v polovině 17. století. Do té doby se v pravlasti čaje - Číně - připravoval pouze zelený čaj. Rostoucí poptávka po čaji vedla k objevení metody jak čaj zpracovat – fermentace. Po sklizni a zavadnutí se čajové lístky svinují, přitom buněčné stěny lístků popraskají a dojde k uvolnění buněčné šťávy.Následuje fermentace neboli oxidace, kdy uvolněná buněčná šťáva za neustálého zvlhčování vzduchu ve fermentačních místnostech oxiduje, lístky mění barvu na červenou a zároveň se uvolňují látky, díky kterým dostává černý čaj své dobré aroma a chuť. Fermentace se ukončuje tehdy, když černý čaj dosáhne určitého stupně barvy a aroma. Následuje vystavení lístků proudu horkého vzduchu v sušících pecích, aby se odpařila zbývající voda a buněčná šťáva zaschla na lístcích. Když ve své konvičce spaříme černý čaj vroucí vodou, koncentrovaná šťáva z lístků se uvolní a získáme tím povzbuzující nápoj měděné barvy, příjemné vůně, se zdraví prospěšnými účinky.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení