Černý čaj, Strana 2

64 položek celkem
Sypaný černý čaj - Five o´Clock Tea Kód: 04293
Sypaný černý čaj Gruzie OP
Gruzie OP
Skladem
od 119 Kč
Kód: 04259
Sypaný černý čaj China Black Dragon Pearl
Novinka
199 Kč
Kód: 04358
Sypaný černý čaj China Black Sencha
BIO kvalita
od 119 Kč
Kód: 04336
Sypaný černý čaj China Golden Dragon
od 199 Kč
Kód: 04332
Sypaný černý čaj China Golden Yunnan Kód: 04335
Sypaný černý čaj China Keemun Congou
od 119 Kč
Kód: 04306
Sypaný černý čaj China Keemun Mao Feng
od 199 Kč
Kód: 04369
Sypaný černý čaj China Lapsang Souchong
od 119 Kč
Kód: 04120
Sypaný černý čaj China OP
od 119 Kč
Kód: 04307
Sypaný černý čaj China Yunnan Black FOP
od 119 Kč
Kód: 04134
Sypaný černý čaj India Assam BOP Mijicajan Kód: 04277
Nahoru
Další produkty

Všechno to začalo v polovině 17. století. Do té doby se v pravlasti čaje - Číně - připravoval pouze zelený čaj. Rostoucí poptávka po čaji vedla k objevení metody jak čaj zpracovat – fermentace. Po sklizni a zavadnutí se čajové lístky svinují, přitom buněčné stěny lístků popraskají a dojde k uvolnění buněčné šťávy.Následuje fermentace neboli oxidace, kdy uvolněná buněčná šťáva za neustálého zvlhčování vzduchu ve fermentačních místnostech oxiduje, lístky mění barvu na červenou a zároveň se uvolňují látky, díky kterým dostává černý čaj své dobré aroma a chuť. Fermentace se ukončuje tehdy, když černý čaj dosáhne určitého stupně barvy a aroma. Následuje vystavení lístků proudu horkého vzduchu v sušících pecích, aby se odpařila zbývající voda a buněčná šťáva zaschla na lístcích. Když ve své konvičce spaříme černý čaj vroucí vodou, koncentrovaná šťáva z lístků se uvolní a získáme tím povzbuzující nápoj měděné barvy, příjemné vůně, se zdraví prospěšnými účinky.