Káva Kolumbie bez kofeinu

Bez kofeinu
Kód:00038
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Kolumbie

Káva z Kolumbie bez kofeinu je bezkofeinovou variantou kolumbijské kávy, která je nejoblíbenější kávou na celém světě. A není se co divit - jde o kávu špičkové kvality, kterou charakterizuje vyvážená chuť s nádechem oříšků a smetany. Chuťový zážitek je umocněn perfektním vyvážením kyselosti. Kolumbijská káva se vyznačuje velmi specifickým aroma.

Zrnková káva, čerstvě upražená. Mletá káva je také v nabídce. Čerstvě umletá káva, pár hodin před tím, než ji dostanete do rukou.

Složení: 100% zrnková káva arabica.

Podrobné informace >
od 78,00 Kč
67,83 Kč bez DPH
3.06€
Velkoobchodní cena po přihlášení

Bezkofeinová káva arabica Kolumbie

Tato země patří k největším světovým producentům kávy. Je tu příznivé klima. Kolumbijce velmi dbají, aby do země nebyla zavlečena nějaká choroba ohrožující kávovníkové plantáže. Veškeré automobily vjíždějící do země jsou desinfikovány. Při rozdílnosti mikroklimatu se dá káva v této zemi sklízet téměř po celý rok, protože plody kávovníku dozrávají v různou dobu.

První použitelný postup k odstranění kofeinu se zdařil pomocí rozpouštědel. Později průmysl začal pracovat s metylchloridem (známým také pod názvem dichlormetan) a tento proces měl tu přednost, že zjevně nezbavoval kávová zrna ostatních aromatických látek. Protože však metylchlorid údajně poškozuje ozonovou vrstvu, bylo používání této chemické látky v Evropě roku 1995 zakázáno.

Švýcarský mokrý proces pracuje výlučně s vodou a kávovými filtry. Vodní lázeň vymývá ze zrn kofein a všechny látky rozpustné ve vodě. Ve filtru z aktivního uhlí se z vody kofein opět odloučí. Pak se kávová zrna suší v tanku, a voda - obsahující ještě všechny aromatické látky - se odpaří na aromatický koncentrát, kterým se káva postříká. 

Kávovník je stále zelená dřevina s výškou s výškou kolísající mezi 1,5-15 m v závislosti na přírodních podmínkách a druhu. Na plantážích se keře upravují tak, aby jejich výška nepřesahovala 3 m, kvůli usnadnění sklizně. Kávovníků je několik desítek druhů a některé zdroje uvádějí dokonce několik stovek druhů. Nejznámější je Coffea Arabica; ta dává směsím jemnost a rozmanitost chutí. 

Teprve po pěti letech od vysazení poskytne kávovník první plody. Zralé plody jsou červené a vzhledem připomínají naše třešně. Kávovník je mimo jiné zajímavý tím, že na jedné rostlině se nachází zároveň zralé plody i květy. Plody se sbírají buď ručně do košů, nebo se setřásají do plachet rozložených pod stromy.

Doporučená příprava kávy

  • Na 1 šálek (200ml) použijte
  • 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g)
  • zalijte vroucí vodou

Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu.

Čajová zahrada je e-shop a kamenný obchod, kde najdete výběrovou kávu arabica se zaručenou maximální čerstvostí. A to proto, že pražení kávy probíhá v Čechách. Velmi výrazná chuť i aroma kávy. Pražíme výhradně kávu odrůdy arabica z různých oblastí světa.

Káva je balená ve speciálních originálních sáčcích s jednocestným ventilkem, který umožňuje únik CO2 (odchází z kávy po dobu několika dní po upražení) a zároveň zamezuje přístupu vzduchu. Nejlepší je středně upražená, kterou taky nabízíme. Platí pouze pro 100g, 200g a 500g. 

Mletá káva je zpracována na kvalitním mlýnku s kameny. Standardní způsob mletí kávy je jemný na klasického turka. Pro hrubější mletí musíte napsat do poznámky v posledním kroku objednávky v košíku.

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.