Formosa Pi Lo Chun

Kód: 15879 05304 04304 Zvolte variantu
1 999 Kč / ks 1 149 Kč / ks 199 Kč / ks od 199 Kč / ks 1 738,26 Kč bez DPH 999,13 Kč bez DPH 173,04 Kč bez DPH od 173,04 Kč bez DPH 199,90 Kč / 100 g 229,80 Kč / 100 g 248,75 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Taiwanský zelený čaj, jemný a sladký, menších lístků, prvotřídní vzhled. "Smaragdové spirálky jara“ je jeden z nejslavnějších taiwanských čajů. Doba sklizně je pouze od poloviny března do poloviny dubna. Čaj musí být zpracován tentýž den, celý proces (sběr, sušení a svinování) musí být ukončen do noci. Čaj má výbornou chuť a vůni.

Složení: Taiwanský zelený čaj.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj

Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.

Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.

Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.

 

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

Formosa Pi Lo Chun

Pi Lo Chun means “Spring Snail“ and is given due to corresponding to the shape of the tea-leaves. The time of harvest is from middle of March to the middle of April. Approx. 60,000 to 80,000 of the buds and youngest leaves are needed to produce 1 kg of dried tea. Sweet soft character. Smaller leaf than the superior

Italiono

Formosa Pi Lo Chun

Il nome Pi Lo Chun significa “lumaca verde di primavera“, da ricondurre alla forma delle foglie del tè. La raccolta è compresa tra metà marzo e metà aprile dello stesso anno, un periodo quindi molto limitato. Sono necessarie da 60.000 fino a 80.000 gemme fogliari e le foglie più giovani per produrre 1 Kg di tè finito, ciò che spiega anche il suo alto prezz

Deutsch

Formosa Pi Lo Chun

Der Name Pi Lo Chun bedeutet so viel wie „grüne Frühlingsschnecke“, was auf die Form der Teeblätter zurückzuführen ist. Die Erntezeit ist in etwa zwischen Mitte März und Mitte April eines Jahres, d.h. also sehr begrenzt. Ca. 60.000 bis 80.000 Blattknospen und die jüngsten Blätter werden benötigt, um 1 kg fertigen Tee herzustellen, was auch seinen hohen Preis erklärt. Zartsüßer Charakter. Kleineres Blatt als der Superior.

Français

Formose Pi Lo Chun

Le nom de Pi Lo Chun signifie quelque chose comme “escargot vert de printemps“, ce qui provient de la forme des feuilles de thé. La période de récolte se situe environ entre la mi-mars et la mi-avril d’une année, c‘est-à-dire qu’elle est également très limitée. On a besoin d’env. 60.000 à 80.000 bourgeons de feuilles et des feuilles les plus jeunes pour produire 1 kg de thé fini, ce qui explique également son prix élevé. Un caractère doucement sucré. Une feuille plus petite pour le Superior.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelený čaj
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Taiwan

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: