Černý čaj

Všechno to začalo v polovině 17. století. Do té doby se v pravlasti čaje - Číně - připravoval pouze zelený čaj. Rostoucí poptávka po čaji vedla k objevení metody jak čaj zpracovat – fermentace. Po sklizni a zavadnutí se čajové lístky svinují, přitom buněčné stěny lístků popraskají a dojde k uvolnění buněčné šťávy.

Následuje fermentace neboli oxidace, kdy uvolněná buněčná šťáva za neustálého zvlhčování vzduchu ve fermentačních místnostech oxiduje, lístky mění barvu na červenou a zároveň se uvolňují látky, díky kterým dostává černý čaj své dobré aroma a chuť. Fermentace se ukončuje tehdy, když černý čaj dosáhne určitého stupně barvy a aroma. Následuje vystavení lístků proudu horkého vzduchu v sušících pecích, aby se odpařila zbývající voda a buněčná šťáva zaschla na lístcích. 

Když ve své konvičce spaříme černý čaj vroucí vodou, koncentrovaná šťáva z lístků se uvolní a získáme tím povzbuzující nápoj měděné barvy, příjemné vůně, se zdraví prospěšnými účinky.

  • 1
  • 2
  • 52 položek
Původ černého čaje:
Novinka

Ceylon Orange Pekoe

od 99,00 Kč
Černý čaj, sypaný čaj, Gruzie OP, čaj, čaje, kvalitní čaje, nejlepší čaje, dobré čaje, prodej čajů, obchod s čajem, Čajová zahrada - když chcete opravdový čaj a kávu...

Gruzie OP

od 99,00 Kč
BIO kvalita
Černý čaj, čínský čaj, sypaný čaj, China Black Sencha, čaj, čaje, kvalitní čaje, nejlepší čaje, caj sencha, bio čaj, čaj bio, dobré čaje, prodej čajů, obchod s čajem, Čajová zahrada - když chcete opravdový čaj a kávu...

China Black Sencha

od 99,00 Kč
Černý čaj, čínský čaj, sypaný čaj, China OP, čaj, čaje, kvalitní čaje, nejlepší čaje, dobré čaje, prodej čajů, obchod s čajem, Čajová zahrada - když chcete opravdový čaj a kávu...

China OP

od 99,00 Kč
Položky 1 – 36
  • 1
  • 2
  • 52 položek
Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.