Černý čaj


"Nejkvalitnější lístky pro dokonalý šálek."

Všechno to začalo v polovině 17. století. Do té doby se v pravlasti čaje - Číně - připravoval pouze zelený čaj. Rostoucí poptávka po čaji vedla k objevení metody jak čaj zpracovat – fermentace.

76 položek celkem
Sypaný černý čaj Ceylon Dimbula OP
Ceylon Dimbula OP 80g - černý čaj
Novinka
Skladem
Kód: 04376
 
179 Kč
Detail
Sypaný černý čaj Ceylon Chelsea Pekoe
 
od 179 Kč
Sypaný černý čaj Ceylon Kandy
Ceylon Kandy 80g - černý čaj
Novinka
Skladem
Kód: 04374
 
179 Kč
Detail
Sypaný černý čaj Ceylon Nuwara Eliya Pekoe
 
179 Kč
Detail
Sypaný černý čaj Ceylon OPI Pettiagalla
 
od 179 Kč
Sypaný černý čaj Ceylon OPI Shawlands
 
od 179 Kč
Sypaný černý čaj Ceylon Orange Pekoe
Ceylon Orange Pekoe - černý čaj
Novinka
Skladem
Kód: 04318
 
od 179 Kč
Sypaný černý čaj Ceylon Ruhuna
Ceylon Ruhuna OP - černý čaj
Novinka
Skladem
Kód: 04373
 
od 179 Kč
Ceylon Silvery Kandy Prémium
 
299 Kč
Detail
Sypaný černý čaj Ceylon UVA OP
Ceylon UVA OP 80g - černý čaj
Novinka BIO kvalita
Skladem
Kód: 04377
 
179 Kč
Detail
Sypaný černý čaj Ceylon Uva OPI Ceciliyan
 
od 179 Kč
Sypaný černý čaj Ceylon Uva OPI Dyraaba
 
od 179 Kč
English Afternoon
English Afternoon Tea - černý čaj
Novinka
Skladem
Kód: 04100
 
od 179 Kč
English Afternnon
 
199 Kč
Detail
Sypaný černý čaj English Breakfast
 
od 179 Kč
English Breakfast
 
199 Kč
Detail
Five o´Clock "Čaj o páté" - černý čaj
 
199 Kč
Detail
Nahoru
Další produkty

Všechno to začalo v polovině 17. století. Do té doby se v pravlasti čaje - Číně - připravoval pouze zelený čaj. Rostoucí poptávka po čaji vedla k objevení metody jak čaj zpracovat – fermentace. Po sklizni a zavadnutí se čajové lístky svinují, přitom buněčné stěny lístků popraskají a dojde k uvolnění buněčné šťávy.Následuje fermentace neboli oxidace, kdy uvolněná buněčná šťáva za neustálého zvlhčování vzduchu ve fermentačních místnostech oxiduje, lístky mění barvu na červenou a zároveň se uvolňují látky, díky kterým dostává černý čaj své dobré aroma a chuť. Fermentace se ukončuje tehdy, když černý čaj dosáhne určitého stupně barvy a aroma. Následuje vystavení lístků proudu horkého vzduchu v sušících pecích, aby se odpařila zbývající voda a buněčná šťáva zaschla na lístcích. Když ve své konvičce spaříme černý čaj vroucí vodou, koncentrovaná šťáva z lístků se uvolní a získáme tím povzbuzující nápoj měděné barvy, příjemné vůně, se zdraví prospěšnými účinky.