China Jasmínové perly - jasmínový čaj - zelený čaj
Kód: 04361Související produkty
Detailní popis produktu
Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje
V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.
Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.
V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.
Jasmínový čaj - příprava
Nejprve umístíme přiměřené množství jasmínového čaje do sítka, které umístíme do konvičky. Následně ho zalijeme vodou o teplotě přibližně 85 stupňů Celsia a necháme louhovat po dobu 2 až 3 minuty. Po uplnynutí tohoto času je čaj připravený k pití.
Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj
Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.
Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.
Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.
Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea | |
English China Jade Jasmin Pearls This speciality comes from the Fujian province and is also called “Phoenix Dragon Pearls“ as the power of the dragon, in form of the green tea and the beauty of the phoenix, in form of the fresh jasmine flowers are combined together to one tea. The flowers are blended with the tea and rolled afterwards. This process will be repeated for 3 times. The jasmine flowers are removed subsequently but the fragrance and the taste of jasmine lingers on. A wonderful tea with a lovely sweet taste of jasmine. |
Italiono Cina Jade Jasmin Pearls Questa specialità - chiamata anche Phoenix Dragon Pearls, perché la forza del drago sotto forma del tè verde e la bellezza della fenice sotto forma dei fiori di gelsomino vengono riunite in questo tè - proveniente dalla regione di coltivazione di Fujian in Cina. Le foglie vengono mischiate con i fiori di gelsomino freschi ed arrotolate in palline, infine vengono eliminati i fiori di gelsomino. Questo procedimento viene ripetuto tre volte. In questo modo il tè acquisisce il profumo ed il gusto dei fiori di gelsomino. Un tè fantastico. Una rarità stravagante dal carattere amabile e dolce del gelsomino. |
Deutsch China Jade Jasmin Pearls Diese Spezialität – auch Phoenix Dragon Pearls genannt, da hier die Kraft des Drachens in Form des Grüntees und die Schönheit des Phoenix in Form der Jasminblüten miteinander vereint sind – stammt aus dem Anbaugebiet Fujian in China. Die Blätter werden mit den frischen Jasminblüten vermischt und zu Kugeln gerollt. Anschließend werden die Jasminblüten wieder entfernt. Dieser Prozess wird drei Mal wiederholt. Auf diese Weise nimmt der Tee den Duft und den Geschmack der Jasminblüten an. Ein bezaubernder Tee. Eine extravagante Rarität mit einem traumhaft lieblichen Jasmincharakter. |
Français Chine Jade Jasmin Pearls Cette spécialité – qu’on appelle également Phoenix Dragon Pearls du fait qu’elle réunit la force du dragon, sous la forme du thé vert, et la beauté du phénix, sous la forme des fleurs de jasmin, provient de la zone de culture du Fujian in Chine. Les feuilles sont mélangées aux fraiches fleurs de jasmin et sont roulées de façon à former des boules. Ce process est répété trois fois. De cette manière, le thé prend le parfum et le goût des fleurs de jasmin. Un thé enchanteur. Une rareté extravagante avec un caractère merveilleusement doux. |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zelený čaj |
---|---|
Dodavatel: | Great Tea Garden s.r.o. |
Země původu: | Čína |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Čajová zahrada je naše vlastní autentická značka, která pro vás již více než 20 let dováží stovky různých čajů, z nichž si dokáže vybrat každý! Je jedno, jestli máte rádi prémiové zelené čaje, nebo preferujete spíše různé ovocné směsi. Pokud je pro vás prioritou kvalita použitých surovin, jejich následné šetrné zpracování a také velmi přívětivá cena, pak jste tu správně. A pevně věříme, že jakmile naše produkty jednou ochutnáte, budete nadšení.