Japan Buddha Ama Cha

Kód:04083
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Japonsko

Japan Buddha Ama Cha - Japonský zelený čaj, velmi sladká chuť s velice jemnou chutí po anýzu. Jeden lístek na šálek je dostačující, event. 5-7 lístků na konvici. Doporučujeme louhovat 2 min.

Složení: japonský zelený čaj (20g e)

995,00 Kč / 100g
199,00 Kč
173,04 Kč bez DPH
7.73
Velkoobchodní cena po přihlášení

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj

Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.

Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.

Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.

Japan Buddha Ama Cha - Japonský zelený čaj, velmi sladká chuť s velice jemnou chutí po anýzu. Jeden lístek na šálek je dostačující, event. 5-7 lístků na konvici. Doporučujeme louhovat 2 min.

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

Japan Buddha Ama Cha

A very sweet! Taste with a smooth note of anis. The leaves of this plant are plucked from August to October. The fresh leaves are dried in the sun and will be sprayed with water later on again. Then the leaves are stored in wooden bins for 24 hours where they start to ferment. After this time the fermented leaves are taken out of the bin and get rolled and dried. Freshly plucked leaves contain so called glucosides which do not have a sweet taste yet. The characteristic sweet taste with a touch of anis-taste only arises during the fermentation process where the substance “glucoside” is changed into “phyllodulcin”.

Italiono

Japan Buddha Ama Cha

Una vera specialità! Gusto dolce con una leggera nota di anice. La raccolta delle foglie della pianta inizia ad agosto e finisce ad ottobre. Ancora fresche di raccolta, le foglie vengono essiccate al sole e poi spruzzate nuovamente con acqua. Dopo di che vengono fatte fermentare per circa 24 ore in contenitori di legno e quindi arrotolate ed essiccate. Le foglie fresche di raccolta contengono glucosidi che non hanno un gusto dolciastro. Il gusto dolce con una leggera nota di anice si sviluppa durante la fermentazione in seguito alla trasformazione del glucoside in fillodulcina.

Deutsch

Japan Buddha Ama Cha

Eine echte Spezialität! Ein süßer Geschmack mit einer leichten Anisnote. Die Blätter der Pflanze werden von August bis Oktober geerntet. Sie werden in frischem Zustand in der Sonne getrocknet und anschließend wieder mit Wasser besprüht. Danach werden die Blätter in hölzernen Gefäßen für ca. 24 Stunden fermentiert. Die fermentierten Blätter werden gerollt und getrocknet. Frisch geerntete Blätter enthalten Glucoside, die nicht süßlich im Geschmack sind. Der süße Geschmack mit einer leichten Anis-Note entwickelt sich während der Fermentation durch die Umwandlung des Stoffes „Glukosid“ in „Phyllodulcin“.

Français

Japon Buddha Ama Cha

Une authentique spécialité! Un goût sucré avec une légère note d’anis. Les feuilles de la plante sont cueillies d’août à octobre. Elles sont séchées au soleil à l’état frais, puis vaporisées avec de l’eau. Ensuite, les feuilles fermentent pendant env. 24 heures dans des ré- cipients en bois. Les feuilles fermentées sont roulées et séchées. Les feuilles fraîchement cueillies contiennent des glucosides qui n’ont pas un goût sucré. Le goût sucré à la légère note d’anis se développe pendant la fermenta

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.