Blog, Strana 14

Může se káva zkazit? Jak tomu předejít?

Jistě vám nemusíme vysvětlovat, že každý produkt se dříve nebo později může zkazit a stát se nepoživatelným. Zatímco některé potraviny podléhají zkáze...

Arabský pudink: Kde se vzal a proč ho vyzkoušet?

Pokud jste již někdy cestovali do některé z arabských zemí, možná jste se tam setkali s tzv. arabským pudinkem, kterému se v závislosti na lokalitě ří...

Jak vybrat správný šálek na kávu?

Ať už máte vlastní kavárnu, a nebo si jen rádi pochutnáte na kávě v pohodlí vlastního domova, jistě víte, že nedílnou součástí kávy je také šálek, kte...

Arabica vs robusta: jaké jsou rozdíly a která má víc kofeinu?

Když se řekne káva, většina lidí si vybaví karamelově pražená zrna s neodolatelnou vůní. Víte ale, že existují vyšší desítky různých kávovníků produku...

Red Eye: Proč vyzkoušet kávu populární v Americe?

Z běžného espressa se dá připravit obrovské množství různých nápojů a zatímco některé z nich, jako je například lungo, ristretto nebo třeba doppio, zn...

Kakao versus čokoláda: Jaký je rozdíl?

Když se řekne kakao, většina lidí si představí primárně sladký nápoj, který připravuje především dětem třeba jako součást snídaně. V jádru však kakao ...

Kakaové boby: Všechno, co potřebujete vědět

Pokud pravidelně čtete naše blogové příspěvky, jistě víte, že věnujeme pozornost primárně kávě a čaji. Velmi zajímavou plodinou jsou ovšem i kakaové b...

Barista jako profese: Co to obnáší?

Pokud chodíte do kaváren pravidelně, jistě vám nemusíme vysvětlovat, že připravit dobrou kávu není ani zdaleka tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. S...

Káva netradičně: Znáte bicerin, breve nebo raf?

Káva je nápoj, který lze připravit na neuvěřitelné množství způsobů. A samozřejmě, že espresso, latte nebo třeba cappuccino zná snad každý. Ale slyšel...

Tamaryokucha: Neznámý, ale naprosto úžasný zelený čaj

Pokud pijete zelený čaj pravidelně, možná jste mohli nabýt dojmu, že už vás u něj nemůže vůbec nic překvapit. To jste se ale pravděpodobně ještě neset...