Blog, Strana 20

Čaj z Gruzie: Rarita, kterou musíte vyzkoušet.

I když svého času byla Gruzie čtvrtým největším producentem čaje a zásobovala celý Sovětský svaz, dnes si na gruzínský čaj vzpomene málokdo. Po pádu i...

Bezkofeinový čaj: Jak se vyrábí a který doporučujeme vyzkoušet?

Pokud patříte k osobám citlivým na kofein, jistě jste si všimli, že existuje bezkofeinová káva, kterou jsme ostatně řešili i v jednom z našich dřívějš...

Přidáváte si med do čaje? A víte, který je nejlepší?

Zatímco někdo si přidává med do čaje jenom ve chvílích, kdy na něj lidově řečeno něco leze, někdo jiný si svůj šálek čaje nedokáže představit neslazen...

Cibetková káva: Proč byste ji měli vyzkoušet i vy?

Cibetková káva je pro mnoho lidí synonymem luxusu. Produkuje se ve velmi omezeném množství, nabízí fascinující chuť a potěší jak úplné laiky, tak i ce...

5 čajů s pomerančem, které musíte vyzkoušet

Když se řekne pomeranč, mnoha lidem se vybaví jednak osvěžující džusy, které se z tohoto ovoce připravují, ale jednak také relativně vysoký obsah pro ...

L-theanin: Co je zač látka, která čaj dělá unikátním?

Když přijde řeč na čaj, většina lidí ví, že stejně jako káva obsahuje kofein. To ale není zdaleka jediná látka, kterou můžete v šálku vašeho oblíbenéh...

Víte, že čajové sáčky mohou obsahovat mikroplasty? Na co dávat pozor?

Čaj je pro mnoho z nás nedílnou součástí každé snídaně. Preferujete ale sypaný čaj z konvičky, nebo sázíte spíše na pohodlnější sáčkové čaje, které st...

Máte rádi zázvor? Tyhle produkty by vám neměly utéct.

Zázvor má mnoho lidí zafixovaný jako první pomoc ve chvílích, kdy cítí náznaky nějakého respiračního onemocnění. Pokud máte jeho lehce štiplavou a pří...

Omrzela vás klasická káva? Poradíme, kterým kořením ji dochutit.

Zatímco někdo miluje chuť klasické kávy a za žádný jiný nápoj by ji nevyměnil, někdo ji pije spíše pro účinky, které kofein jako takový přináší a samo...

Může káva dráždit žaludek? Poradíme, co s tím

Asi není překvapením, že káva má na naše tělo celou řadu pozitivních dopadů, kterým jsme se věnovali už v celé řadě předcházejících článků. Část lidí ...