Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Máte rádi jahody? Pak by vám nemělo uniknout těchto 5 čajů.

Pokud jste stejně jako my milovníky čerstvého letního ovoce ze zahrádky, pak máte nejspíš v oblibě také jahody. Jsou úžasné samotné, se šlehačkou i v nejrůznějších dezertech. A než dozrají, můžete si jejich chuť připomenout alespoň šálkem kvalitního čaje. V tomto článku pro vás máme 5 tipů na skvělé jahodové čaje, které rozhodně doporučujeme vyzkoušet. 

Jahody v čokoládě

Náš dnešní článek začínáme směsí plnou netradičních surovin. V Jahodách v čokoládě totiž najdete třeba karob, kakaové slupky, pražený kořen čekanky nebo kostky červené řepy. A samozřejmě také kousky jahod a srdíčka z kvalitní bílé čokolády, což jsou suroviny, podle kterých je tato směs pojmenována. Nejen, že čaj krásně vypadá, ale také skvěle chutná a pro jeho příjemně nasládlou chuť si jej zamilují i děti. Obsažené kakaové slupky mají malé množství kofeinu, a proto čaj není vhodný pro úplně malé děti, ty větší si jej ale mohou dopřát bez obav. Vzhledem k čokoládovým srdíčkům se také skvěle hodí jako dárek pro partnera či partnerku. 

čaj s jahodami 1

Jahoda & Smetana

V případě, že chcete čaj zcela bez kofeinu, sáhněte po naší ovocné směsi Jahoda & Smetana. Tentokrát jsme vsadili na jednoduchou kombinaci ibišku, šípků, kousků jablek, pomerančové kůry a samozřejmě také kousků jahod. Ovocnou a přirozeně nasládlou chuť tohoto čaje ještě podtrhuje jemné smetanové aroma, které příjemně dokreslí celkový dojem z čaje. 

Maté La Traviata

Pokud máte místo bezkofeinových či nízkokofeinových variant naopak chuť na pořádnou nálož tohoto stimulantu, určitě doporučujeme sáhnout po maté nazvaném po slavné opeře Giuseppe Verdiho. Základ naší La traviata představuje maté, tedy lístky cesmíny paraguajské, které nabízí standardně poměrně hořkou chuť s nádechem kouře a zemitosti. Více jsme se o maté však rozepsali v samostatném článku. Pro tuto směs jsme ho zkombinovat s jahodami a rebarborou, díky čemuž se můžete těšit na osvěžující a lehkou chuť s pořádnou porcí kofeinu. 

čaj s jahodami 2

Malina & Jahoda

Pokud vám zmíněné jahody se smetanou příliš neimponují, nemusíte zoufat. Ovocných čajů s jahodami máme v nabídce spoustu a jedním z těch, které rozhodně stojí za zkoušku, je Malina & Jahoda. Opět jsme vsadili na ibišek, šipky, jablka i pomerančovou kůru, ale navíc jsme kromě kousků jahod použili i malinový ovocný granulát, který čaji dodá příjemnou vůni a autentickou nasládlou chuť malin. Tento čaj je skvělý mimo jiné i studený – schválně si jej zkuste v letních měsících dopřát vychlazený s kostkami ledu a celými kousky jahod, malin a máty. 

Zahradník 

Náš výčet zajímavých produktů zakončíme naší vlastní směsi nazvanou Zahradník. Tentokrát jsme jako základ použili zelený rooibos, který jsme obohatili o kousky malin a jahod, červený rybíz, ostružiny a ostružinové listí. Vy se tak můžete těšit na přirozeně nasládlou chuť s jasnými tóny domácího ovoce. Taktéž se jedná o zcela bezkofeinový čaj, který můžete vyzkoušet teplý i studený. 

Doufáme, že jste v dnešním článku načerpali inspiraci na jahodové čaje. Pokud byste náhodou stále hledali svého favorita, můžete využít našeho webového vyhledávače, do kterého zadejte své oblíbené ovoce.