Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Máte rádi vanilku? Máme pro vás 5 čajů, které rozhodně musíte vyzkoušet

Vanilka patří k velmi ceněným kořením, se kterými se mnoho z nás setkává teméř denně. Vždyť populární vanilková zmrzlina nebo různé jiné dezerty jsou k dostání ve skoro každém supermarketu a mnoho z nás omamnou vůni tohoto koření naprosto zbožňuje. Pokud také patříte k vanilkovým nadšencům, určitě doporučujeme vyzkoušet vanilku v čajích. V tomto článku pro vás máme hned 5 tipů na vanilkové čaje, které doporučujeme vyzkoušet. 

Černý čaj s vanilkou

Černý čaj je pro spoustu lidí jasnou volbou. Plná a velmi hutná chuť s komplexními tóny a pořádnou spoustou kofeinu, který dokáže postavit na nohy i po náročné noci. Když se k tomu ale přidá jemná chuť a podmanivá vůně vanilky, budete mít pocit, jako byste pili úplně jiný čaj. Do našeho černého čaje s vanilkou jsme proto použili jako základ kvalitní černý čaj, ke kterému jsme přidali kousky vanilky představující více než 7 % produktu. Pro vyzdvihnutí podmanivé vůně jsme ještě použili trošičku aroma, které udělá i z tak rutinní záležitosti, jakou je pití čaje, opravdový zážitek. 

jak používat vanilku

Vanilkové lapacho

Pokud preferujete něco méně typického, určitě stojí za zkoušku naše vanilkové lapacho. O tomto čaji, označovaném jako čaj Inků, jsme psali také samostatný článek, ve kterém jsme vyzdvihovali, že jej domorodí obyvatelé pijí jako prevenci před nachlazením. Standardně se udává, že tento čaj není vhodný pro těhotné ani kojící ženy a všichni ostatní by jej měli pít maximálně po dobu 4 týdnů.

Zelená vanilka

Jestli spíše než černý čaj preferujete čaj zelený, určitě doporučujeme vyzkoušet naši zelenou vanilku, jejíž název snad mluví za vše. Ke kvalitnímu zelenému čaji, který je standardně velmi osvěžující a lehký, jsme tentokrát přidali vanilkové aroma. Tento čaj si můžete vychutnat jak teplý v zimě, tak klidně i studený, přičemž skvěle vynikne na kostkách ledu. Zelený čaj přirozeně obsahuje kofein, byť méně než čaj černý. Stále ale není vhodný pro malé děti a vy byste se mu měli vyhnout ve večerních hodinách. 

Rakytník, Vanilka & Koření

Rakytník, Vanilka & Koření představuje naši komplexní směs, do které jsme jako základ použili kousky jablek a šípky, které jsme obohatili o rakytník, růžový pepř nebo třeba sultánky. Vy se tak můžete těšit na přirozeně bezkofeinový ovocný čaj, který je vhodný pro děti i dospělé. Nabízí nasládlou vůní a velmi jemnou a intenzivní chuť, kterou si oblíbí i děti. Vzhledem k obsahu šípků a rakytníku se jedná o skvělý zdroj vitamínu C, takže čaj můžete pít třeba v období respiračních onemocnění. 

čaje s vanilkou 1

Puerh Vanilka

Náš výběr skvělých čajů obsahujících vanilku bychom rádi zakončili vanilkovým puerhem, který je taktéž poněkud netradiční, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Jak jsme zmiňovali v samostatném článku, puerh prochází dodatečnou fermentací, což se odráží na jeho velmi jemné vůni, tmavé barvě nálevu a chuti s nádechem kouře a zemitosti. V kombinaci s vanilkovou příchutí v našem čaji Puerh Vanilka se však chutě obou použitých surovin skvěle doplňují. Vzhledem k obsahu kofeinu se ale také nehodí pro děti. 

Doufáme, že jsme vám v tomto článku s výběrem skvělého čaje s vanilkou pomohli. Pokud jste ale stále nenašli, co jsme potřebovali, můžete si koupit celý vanilkový lusk a namíchat si vlastní čaj podle svých představ.