Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Máte rádi brusinky? Poradíme, které čaje byste měli ochutnat!

Brusinky představují velmi populární bobulovité ovoce, se kterým se můžete setkat v nejrůznějších džusech, omáčkách, ale třeba i čajích. Pokud i vy patříte mezi zapálené milovníky tohoto ovoce, máme pro vás v dnešním článku tipy na 5 různých čajů, které se vyplatí vyzkoušet. 

Ovocný brusinkový čaj 

Asi nejjednodušší volbou pro zapálené milovníky tohoto čaje je čistě brusinkový čaj, který seženete přímo v našem eshopu. Ten disponuje velmi příjemnou ovocnou chutí, jelikož jedinou složkou produktu jsou vynikající sušené brusinky pocházející z Chile. U tohoto ovocného čaje, který je přirozeně bez kofeinu, stačí použít dvě čajové lžičky na každých 300 ml vroucí vody a nechat zhruba 5 až 15 minut louhovat. 

čaje s brusinkami 1

Černý čaj s brusinkami

Kromě toho, že brusinkový čaj chutná skvěle samotný, si jej můžete vychutnat i v kombinaci s černým čajem. V naší směsi nazvané jednoduše Brusinkový čaj totiž kombinujeme pečlivě vybraný černý čaj obsahující notnou dávku kofeinu s oslazenými brusinkami, které představují hned 12,5 % čajové směsi. Výslednou chuť jsme ještě dovedli k dokonalosti pomocí malinového pyré a okvětních lístků růží. Vytvořili jsme tak chuťově vynikající černý čaj, který je jemný a vyvážený, ale přitom komplexní a s vysokým obsahem kofeinu. 

Ovocný čaj s brusinkami

U nás v Čajové zahradě samozřejmě chápeme, že černý čaj není po chuti úplně každému, a proto máme v nabídce také ovocný čaj nazvaný Brusinka speciál. V něm najdete kromě brusinek také kousky jablek, mrkvové vločky, hrozinky, červenou řepu či ibišek. Kombinace těchto složek zajistí dokonale vyváženou chuť, která je příjemně nasládlá a ovocná. Jelikož tento čaj neobsahuje žádný kofein, je vhodný i pro děti a vy jej můžete bez obav pít i před spaním. 

Zelený čaj s brusinkami a lesním ovocem 

I milovníci kvalitních zelených čajů si v naší nabídce samozřejmě přijdou na své. Do směsi nazvané Brusinka & Lesní ovoce jsme se rozhodli použít kombinaci výběrového zeleného čaje, brusinek, okvětních lístků růží a světlice barvířské. Můžete se tak těšit na příjemnou a osvěžující chuť zeleného čaje s jemnými tóny sladkých brusinek. Díky okvětním lístkům a světlici se můžete těšit i na decentní náznaky lesního ovoce, které z čaje dělají skvělou volbu do všech ročních období – v létě přijde vhod studený, v zimě je skvělý teplý. Vzhledem k obsahu kofeinu však není vhodný pro malé děti ani k večernímu popíjení. 

čaje s brusinkami 2

Brusinkový puerh 

Dnešní výčet bychom měli uzavřít něčím netradičním a takovým čajem je bezpochyby náš brusinkový puerh. Obvykle silný čaj s jasnými náznaky kouřovitosti a zemitosti jsme tentokrát smíchali s brusinkami, bezinkami a karotkovými vločkami, čímž jsme vytvořili originální a chuťově velmi rozmanitý čaj, na kterém si dost možná pochutnáte i v případě, že jste puerh dosud ještě nevyzkoušeli. Pokud byste náhodou chtěli tento čaj někomu dát jako dárek, určitě doporučujeme vybrat balení v praktické dóze

Ať už vás zaujal kterýkoliv čaj, mějte na paměti, že brusinka představuje skvělé ovoce, které obsahuje obrovské množství zdraví prospěšných látek. A jestli jste náhodou prozatím nedokázali vybrat svého favorita, doporučujeme koupit pouze samotné sušené brusinky a smíchat je s čajem, který máte rádi. Záleží tak zkrátka a dobře jen na vaši fantazii.