Čajová kazeta Always Tea Time

Kód:00212
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Šrí Lanka

Dárkové balení sypaných čajů v pyramidových sáčcích - kovová kazeta skrývá mix 4 cejlonských kvalitních druhů čajů.
Ideální pro okušení několika kvalitních druhů čaje. Pro sebe nebo i jako dárek k narozeninám, výročí či dárek k promoci nebo pro radost.

6,98 Kč / 1ks
279,00 Kč
242,61 Kč bez DPH
10.83
Velkoobchodní cena po přihlášení

 Složení čajové kazety:

  1. Tea Tang - Pomeranč - Zázvor
    Složení: 88% čistý cejlonský černý čaj, 5% kousky zázvoru, 5% kousky pomeranče, 1% pomerančové aroma, 1% zázvorové aroma
  2. Tea Tang - Menthol Tuareg 
    Složení:86% čistý cejlonský černý čaj, 5% máta peprná, 5% skořice, 4% lékořice
  3. Tea Tang - Citron a Skořice
    Složení: 90% čistý cejlonský černý čaj, 5% citronová kůra, 5% kousky skořice
  4. Tea Tang - Jablko a Zázvor
    Složení:86% čistý cejlonský černý čaj, 5% kousky jablka, 5% kousky zázvoru, 4% ibišek

Obsah: 4x10 kusů (80g) pyramidových sáčků

 

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Assámské čaje

S přibližně dvěma tisíci plantážemi a průměrným ročním sběrem dosahujícím půl milionu tun čaje tvoří assamská oblast, rozprostírající se v nížinách kolem řek Brahmaputry, víc než polovinu celé indické produkce. Podnebí je zde na rozdíl od Darjeelingu stabilní, výroba nekolísá v množství ani v jakosti. Jen malá část produkce je zpracovávána ortodoxně, neboť assámské čaje se vyrábějí hlavně pro upotřebení ve směsích, nálevkových sáčcích a pro domácí trh,

Díky vysokým teplotám a značné vlhkosti je v tomto téměř skleníkovém prostředí možné sbírat čaj po celý rok. Ve dvou sezónách - od března do června (First Flush) a od října do ledna (Second Flush) -  se zde sklízejí výběrové čaje s vyhraněným charakterem. Těžištěm tohoto sběru jsou čaje FOP a GFOP. 

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.