Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Hari Tea - Když chcete vyzkoušet opravdový čaj bez aditiv

Už jste někdy četli složení levných čajových směsí, které kupujete v supermarketu? V Hari Tea dobře vědí, že kvalitní čaj se dá udělat i bez barviv či aromat a stačí k tomu použít jen znalosti získané ze studia ájurvédy. A aby své čaje dotáhli k dokonalosti, veškeré pečlivě vybrané BIO suroviny zabalili do bavlněných sáčků bez jakýchkoliv kovových sponek či lepidel. Jaký čaj od Hari Tea doporučujeme vybrat? A jsou chuťově opravdu tak skvělé? O tom bude náš dnešní článek.

Pár slov o společnosti Hari Tea
Hari Tea je společnost, jejíž přístup k výrobě čajů by se dal bez nadsázky označit za nekompromisní. Žádné suroviny druhé jakosti, žádné levné sáčky s lepidly či kovovými sponkami ani nic podobného. Ať si vyberete kterýkoliv čaj od této společnosti, získáte tu nejvyšší možnou kvalitu vzniklou spojením certifikovaných BIO surovin a bavlněných sáčků, které narozdíl od papíru, nylonu i PETu, dokáží spolehlivě ochránit vůni esenciálních olejů, jež se uvolní až po zalití vroucí vodou. Díky tomu nabízí nesrovnatelně lepší chuťový zážitek, ke kterému se budete vždy rádi vracet. Se sáčky je příprava čaje opravdu snadná. A vůbec nejlepší na Hari Tea je, že z jednoho sáčku můžete připravit hned dva chutné nálevy po sobě.

Konvička

Jaké doporučujeme?
Jistě jste si všimli, že v naší nabídce máme celou řadu různých čajů od této společnosti. A i když musíme přiznat, že každý z nich má něco do sebe, těchto pět směsí považujeme za vůbec nejlepší a určitě vám je můžeme jen a pouze doporučit:

Čokoláda & Chilli
Čokoláda a Chilli je čajová směs sestavená podle principů ájurvédy tak, abyste v sobě probudili skrytou touhu. Kromě kakaových slupek se můžete těšit také na kokos, vanilku, chilli papričky, levanduli i celou řadu dalšího koření, které dohromady vytváří nezapomenutelný chuťový zážitek. Ačkoliv čaj není pro každého, milovníky lehce štiplavých tónů obalených v pravém kakau zaručeně potěší. A jestli hledáte ideální čaj, ke kterému se budete třeba se svojí partnerkou večer co večer rádi vracet, Čokoláda a Chilli je skvělá volba.

Honeybush & Skořice
Honeybush & Skořice je další skvělou volbou z dílny Hari Tea. Tentokrát se jedná o směs sloužící k optimalizaci správného trávení, což je také důvod, proč v ní kromě skořice najdete také fenykl, anýz, kardamom, koriandr i celou řadu dalšího koření. A na tu úžasnou chuť se budete den co den těšit! Součástí směsi je totiž také citronová tráva a medově sladký honeybush, díky kterému si čaj oblíbí i děti! A jelikož neobsahuje žádný kofein, může si ho bez starostí dopřát celá rodina.

Zelený čaj & Máta
Zelený čaj & Máta je taková nestárnoucí klasika, že? V podání Hari Tea ovšem už tak typický není, protože obsahuje hned dva druhy máty, přičemž máta peprná představuje celých 42% směsi. Zbytek pak připadá třeba na výběrovou Senchu, špetku chilli papriček či výtažek z pomeranče. Zkrátka a dobře ideální čaj pro ty z vás, kteří se například potřebují soustředit na práci a chtějí lehký osvěžující čaj s dávkou kofeinu. 

Ibišek & Máta
Máte chuť na exotický čaj, ve kterém se  promítá vůně ibišku, šípku, máty, černého pepře i zeleného rooibosu? Pak bude Ibišek & Máta přesně pro vás. Je sestavený podle ájurvédy přesně tak, aby vás zaplavil energií a dopřál vám pocit mládí. Kromě toho si ale užijete nasládlou chuť s tóny koření i bylinek, kterou si díky absenci kofeinu může vychutnat celá rodina.  

Černý čaj & Koření
Ani černý čaj není v podání Hari Tea obyčejný! Je totiž obohacený o celou řadu bylin a koření, které ajurvéda doporučuje pro dosažení celkové rovnováhy, pohody a harmonie. Prémiový černý čaj je tak tentokrát doprovázen medově sladkým honeybushem, skořicí, zázvorem, pomerančem i celou řadou dalších surovin. Lepší start náročného dne byste hledali jen horko těžko.

V našich článcích bohužel kvůli směrnicím a nařízením Evropské komise nemůžeme uvádět zdravotní benefity jednotlivých složek. Vřele vám proto doporučujeme navštívit náš Herbář, který jsme přesně za tímto účelem sestavili. Pokud jste kouzlo Hari Tea dosud neobjevili, herbář vám k tomu určitě pomůže, protože vás rychle a na základě odborných publikací seznámí s přesnými benefity jednotlivých koření a bylin.

A že jste si stále nedokázali vybrat? Tak to byste měli vyzkoušet Buddha Box, v němž Hari Tea kombinuje hned 11 svých čajů. Když je ochutnáte všechny, příště už určitě budete vědět, který zvolit!

Sáček Hari Tea

Ochutnejte opravdu kvalitní sáčkové čaje