Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Shoti Maa - Čakry - Když potřebujete nutně dobít baterky

Dáváte přednost čajům v BIO kvalitě? Tak to byste měli věnovat pozornost společnosti Shoti Maa, která si zakládá na poctivých surovinách a pečlivě promyšlených čajových směsích vycházejících z principů ajurvédy. V dnešním článku si blíže představíme jejich speciální edici čajů inspirovaných čakrami.

Co to jsou vůbec čakry?
Čakry jsou energetická centra, která si můžete zjednodušeně představit jako lotosové květy. V těle jich najdeme hned několik desítek tisíc, ovšem nejdůležitějších a největších čaker má každý člověk pouze sedm. Sedm hlavních čaker stojících nad sebou, rozmístěných podél středové osy těla, jejichž úkolem je přijímat, transformovat a zpětně vyzařovat energii.

 Shoti Maa

Každá z čaker je znázorňována jinou barvou, což souvisí s intenzitou síly jejich vibrace. Pokud se tělo potýká se stresem, starostmi, strachem či jinými negativními vlivy přejímanými z našeho okolí, mohou být některé čakry blokovány a energie jimi přestane proudit - v takovém případě dochází k zeslabování vibrací. Správná činnost čaker je velmi důležitá pro spokojený život, neboť jedině tak se budete cítit po fyzické i psychické stránce spokojení. Bezproblémové proudění energie v čakrách můžete jednoduše podpořit tím, že se začnete lépe starat o své tělo a duchovní stránku člověka, díky čemuž začnou čakry vibrovat rychleji. Co třeba zkusit tento proces probouzení čaker podpořit pitím našich lahodných čajů?

Jaké čaje Shoti Maa nabízí?
Jak jsme si řekli v minulém odstavci, rozlišujeme sedm základních čaker. A právě těm věnovala společnost Shoti Maa pozornost při sestavování této čajové edice.

1. čakra: I am
Aktivní první čakra je znázorněna červenou barvou. Pokud funguje správně, cítíme se spokojení, zdraví a plní sil. Když dojde k jejímu zablokování, duševní a tělesné síly odchází a na řadu přichází starosti, stavy nedůvěry a docházet může také k agresi. Pokuste se tomu předejít a zvolte čaj Shoti Maa: I am. Kombinace šalvěje, zázvoru, citronové trávy, lékořice a bezového květu pohladí vaše chuťové buňky a vy tak můžete s úsměvem vkročit do nového dne.

2. čakra: In the Mood
Čajovou směsí In the Mood obsahující ibišek, pomerančovou kůru nebo třeba šípek skvěle podpoříte funkci druhé čakry, na kterou je směs zaměřena. Nesprávná činnost čakry se projevuje potlačováním emocí nebo hrubostí. Správná funkce druhé čakry s sebou nese schopnost tvořit a užívat si. To zní lákavě, co říkáte?

3. čakra: Sanctify
Třetí čakra, na jejíž podporu je zaměřen čaj Sanctify, souvisí s plněním vlastních snů a cílů. Příjemná svěží chuť zázvoru v kombinaci s fenyklem, skořicí a kakaovými slupkami vám jistě dodá energii a plnění snů tak půjde hned o něco snáz.

4. čakra: Loving
Čtvrtá čakra nacházející se v oblasti srdce je úzce spjata s láskou a mezilidskými vztahy. Vyzařovat a přijímat lásku dokážeme pouze v případě, že čakrou prochází dostatečné množství energie. Co takhle její tok podpořit vypitím čaje Loving, jehož hlavní složkou je kvalitní zelený čaj Bancha, skořice, anýz nebo třeba ječný slad?

5. čakra: Talk to Me
Mátový čaj Talk to Me napomáhá správné činnosti čakry umístěné mezi krční jamkou a ohryzkem. Pátá čakra je spojena s vyjadřovacími schopnosti. Pokud máte občas pocit, že se neumíte vyjadřovat, nebo vám dělá potíže vystupování před větším počtem lidí, možná máte tu čakru zablokovanou. Mátu v čajové směsi Talk to Me skvěle doplní například lékořice a citronová tráva, která dokáže skvěle podtrhnout její svěží chuť.

6. a 7. čakra: Delighted
Pro podporu funkce šesté a sedmé čakry se jeví jako ideální volba čajové směsi Delighted. Pokud budete věnovat pozornost nejvýše položeným čakrám nacházejícím se uprostřed čela a nad temenem hlavy, jistě se vám odmění pocitem vnitřního klidu a darem správné intuice. Čajová směs Delighted vás překvapí zázvorovou chutí a svěží chuť skvěle podtrhne přidaná citronová tráva, lékořice a máta.

Harmony
Čajová směs Harmony slouží k podpoře všech sedmi čaker. Potřebujete rozproudit energii ve vašem těle a navodit tak příjemný a celkově vyrovnaný stav organismu? Tento čaj se zdá být pro vás tím pravým. Milovníci skořice navíc ocení jedinečnou skořicovou chuť čaje, jehož dalšími surovinami jsou zázvor, hřebíček, černý pepř a kardamom.

Jaký čaj doporučujeme vybrat?
Chybu neuděláte, pokud si vyberete kterýkoli z výše uvedených čajů. Vždy se vám odvděčí skvělou chutí a dávkou nejkvalitnějších BIO surovin.

Společnost Shoti Maa ovšem nedbá pouze na výběr těch nejkvalitnějších surovin, nezapomíná také na přírodu. Pro práci s čajovými sáčky nebyla zapotřebí ani kapka lepidla a jen těžko byste na nich hledali kovové sponky. Oproti jiným společnostem příjemná změna, nemyslíte?

Díky sáčkům, ve kterých se čaj prodává, je příprava čaje opravdu snadná a zvládne ji v rychlosti každý.

Pokud se ani nadále nemůžete rozhodnout, který z čajů vybrat, navštivte náš e-shop. Najít zde můžete také tolik oblíbený Magic Box, který obsahuje všech 12 variant čajů ze dvou jedinečných kolekcí této značky - Čakry a Živly.

Shoti-Maa_Harmony_new

Ochutnejte opravdu kvalitní sáčkové čaje