Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Shoti Maa Živly - To nejlepší z ájurvédy u vás doma

V široké nabídce čajů, která je na trhu k dispozici, můžete často narazit na čaje vyrobené z méně kvalitních surovin. To se vám ale nestane, pokud si vyberete některý z čajů společnosti Shoti Maa a nebo její mateřské společnosti Hari Tea, které ve svých směsích preferují BIO suroviny a kvalita je u nich na prvním místě. V dnešním článku si blíže představíme jejich  čaje a prozradíme vám, který by nejlépe prospíval vašemu tělu a mysli.

Pár slov o společnosti
Společnost Shoti Maa je již po řadu let známá díky svým jedinečným čajům obsahujících jen ty nejkvalitnější suroviny. Přesně ví, jak bylinky na čaj kombinovat s ovocem a ostatními surovinami, aby se projevily jejich všechny tóny a vás mohla těšit lahodná chuť, která pohladí na duši. Myšlenkou společnosti je snaha přiblížit lidem znalosti jógy, ájurvédy i jejích principů pouhým vypitím lahodného čaje. Zohledňuje také fungování lidských živlů nebo čaker, které představují nejdůležitější energetická centra našeho těla. 

Živly představují skvělou volbu pro každého
Ájurvéda je považována za nejstarší systém péče o zdraví. Hlavní myšlenkou je snaha udržovat rovnováhu tří základních biologických principů (dóš). Pokud tyto principy nebudou v rovnováze, začnou se projevovat pocity bolesti, nepohody, či různých onemocnění a chorob. Začátek všeho však hledejme u tří kosmických kvalit (gun), ze kterých povstalo pět elementů - éter, vzduch, oheň, voda a země. Jedinečnou kombinací se elementy v těle propojují a teprve potom se začnou projevovat ve formě dóš. Čaje Shoti Maa jsou založeny na těchto principech a vychází na míru živlům. Ačkoliv přesné zastoupení živlů je u každého člověka jedinečné, čaje Shoti Maa budou chutnat každému.

Živly

Oheň: Plamen čistoty

Plamen čistoty je čajová směs s obsahem kakaových slupek, máty, kořene lékořice, anýzu, fenyklu nebo chilli. Je sestavená tak, aby vám dodala ztracenou energii a efektivně povzbudila všechny vaše smysly třeba hned po probuzení. Počítat můžete s lehce štiplavou chutí, ve které se odráží omamné tóny kakaových slupek i svěží chuť jednotlivých bylin v BIO kvalitě.

Země: Dotek země

Dotek země je ideální volbou v případě, že vaše myšlenky vás nenechají klidnými, budou hektické a neutříděné. Chuť anýzu, fenyklu, skořice, koriandru, šalvěje a dalších surovin vám navrátí ztracenou harmonii, spolehlivě uklidní celý organismus a pohladí vaši duši.

Vzduch: Lehčí než vzduch

Lehčí než vzduch je naše čajová směs obsahující fenykl, kardamom, lékořici, citronovou kůru, pomeranč nebo třeba květ řebříčku. A jeho efekt? Spolehlivě vás dostane zpátky do rovnováhy. A navíc chutná tak skvěle, že se budete na každý šálek těšit.

Voda: Emocionální detoxikace

Emocionální detoxikace je čajová směs přispívající k celkovému uvolnění těla i mysli. Obsahuje ibišek, lékořici, mátu, bazalku, zázvor i celou řadu dalších bylin. Pokud pocítíte emocionální napětí, Emocionální detoxikace bude skvělou volbou.

Éter: Příjemné ticho

Příjemné ticho je směsí jablka, citronové trávy, ibišku, honeybushe a bazalky. Tento čaj nejlépe chutná při ranní meditaci, kdy vás uvolní a zároveň prohřeje. Nastartujte svůj den šálkem skvělého čaje a vychutnejte si to příjemné ticho, když ostatní ještě spí.

Proč je tedy vyzkoušet?
Společnost Hari Tea je založena na své poctivost a lásce k přírodě nejen při samotném výběru surovin pro výrobu čajů, ale i pro výrobu čajových sáčků. Jednotlivé suroviny jsou totiž baleny bez pomoci kovových sponek a lepidla. Úžasné, že? Pokud byste si chtěli přečíst více informací o jednotlivých surovinách obsažených v čajích, neváhejte navštívit náš herbář a prostudovat si, jak promyšlené složení čaje vlastně mají. My vám bohužel kvůli legislativě nemůžeme veškerá pozitiva v článcích zprostředkovávat.

Pokud by vás čaje společnosti Hari Tea zaujaly a chtěli byste vyzkoušet všechny najednou, můžete se v našem e-shopu podívat na čaj s názvem Magic Box. Najdete v něm všech 12 příchutí z řad Shoti Maa Elements (Živly) a Shoti Maa Chakras (Čakry), které potěší vaše smysly a dopřejí tělu zasloužený odpočinek.

 Ochutnejte opravdu kvalitní sáčkové čaje