China Phoenix Eyes - Fénixovy oči - zelený čaj

Kód: 04346
199 Kč / ks 173,04 Kč bez DPH 497,50 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
20.9.2021

Název Phoenix Eyes si tento čaj zasloužil díky svým stočeným tipsům, které skutečně připomínají oči bájného Fénixe. Jedná se o čínský zelený jasmínový čaj, který vás okouzlí díky jemné nasládlé chuti, zlatavé barvě nálevu a podmanivé jasmínové vůni ručně sbíraných lístků stáčených do malých oválných perel. Opravdová lahůdka.


Složení: čínský zelený jasmínový čaj (40g e)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kde se Phoenix Eyes pěstuje?
Ideální podmínky pro pěstování čaje nabízí zejména oblast východní Číny. Známá a velmi ceněná provincie Fujian, kterou na východě obtéká Tchajwanský průliv, není výjimkou. Subtropické klima, časté srážky a mírné zimy čajovníku opravdu svědčí. Fujian není jedinou provincií, kde se Phoenix Eyes pěstuje. Postupem času se jeho pěstování rozmohlo a dnes bychom ho našli v několika dalších provinciích napříč Čínou.

Jak si Phoenix Eyes připravit? 
Pro přípravu 250 ml nálevu budete potřebovat 1 - 2 lžičky sušených tipsů. Lístky zalijte horkou vodou o teplotě mezi 75 a 80°C a nechte 2 - 4 minuty louhovat. Po zalití se listy začnou majestátně rozvíjet a uvolňovat jejich jasmínovou vůni a jemnou nasládlou chuť. Čaj chutná skvěle za tepla i za studena. Přidáním několika kostek ledu do chladnoucího čaje si vytvoříte i úžasný a osvěžující ledový čaj - v takovém případě ale doporučujeme připravit nálev o něco silnější.

Jakou chuť od Phoenix Eyes očekávat?
Zelený jasmínový čaj Phoenix Eyes zaručeně nadchne všechny příznivce sypaných čajů. Od čaje můžete očekávat jemnou nasládlou chuť, na jejímž konci ucítíte tóny jasmínu a sladkých kaštanů. Čaj se hodí popíjet kdykoliv během dne. Pozor byste si však měli dávat na konzumaci nálevu ve večerních hodinách. Čajovník by vám mohl, kvůli obsahu kofeinu, nepříznivě narušit spánek.

Zajímavosti o Phoenix Eyes

  • Jasmín, keř z čeledi olivovníkovitých, se pyšní jemnými bílými květy a velmi příjemnou a výraznou vůní. Po zalití čajovníku Phoenix Eyes nám byt provoní vůně připomínající právě jedinečné aroma jasmínu.


Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj

Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.

Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.

Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.

 

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

English

China Phoenix Eyes Premium

 Ingredients:  green tea China " Jasmine Phoenix Eyes Premium"

Deutsch

China Phoenix Eyes Premium

Zutaten: Grüntee China "Jasmine Phoenix Eyes Premium

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelený čaj
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Čína

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: