India Sikkim Temi Green - zelený čaj

Kód: 363117 05349 04349 Zvolte variantu
1 999 Kč / ks 1 149 Kč / ks 149 Kč / ks od 149 Kč / ks 1 738,26 Kč bez DPH 999,13 Kč bez DPH 129,57 Kč bez DPH od 129,57 Kč bez DPH 199,90 Kč / 100 g 229,80 Kč / 100 g 248,33 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
25.10.2021 25.10.2021 25.10.2021 Zvolte variantu

Vysokohorský zelený indický čaj s vytříbenou jemnou chutí, která přechází v příjemné výrazné zakončení. Vysoká nadmořská výška působí na čaje blahodárně. Vhodný čaj pro odpočinek a relaxaci.

Složení: zelený čaj

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jak už samotný název India Sikkim Temi Green napovídá, jedná se o zelený čaj pocházející z indického státu Sikkimu. Jemnou chuť zlatavého nálevu, která pozvolna přechází v příjemné výraznější zakončení, si určitě oblíbíte. Dopřejte si šálek tohoto lahodného čaje při čtení oblíbené knihy, nebo si jím ještě více zpříjemněte posezení s vašimi přáteli.

Kde se India Sikkim Temi Green pěstuje?
India Sikkim Temi Green je pěstován v nejméně zalidněném a druhém nejmenším indickém státě - Sikkimu. Pro Sikkim je typické subtropické a alpské podnebí, které čaji rostoucímu ve vysokých nadmořských výškách opravdu prospívá. A jak je to se srážkami? Deště jsou v tomto státě, zejména v období monzunů, velmi vydatné.

Jak si India Sikkim Temi Green připravit? 
Pokud si chcete připravit 250 ml skvělého nálevu, není nic jednoduššího, než si do hrnku přisypat dvě až tři lžičky zeleného čaje, směs zalít horkou vodou a nechat 2 až 4 minuty louhovat. Jaká je ale ideální teplota pro jeho zalití? Aby čaj dostal příležitost nechat vyniknout svoji originální chuť, měla by teplota vody být mezi 75 a 85 °C. Na přípravu lahodného nálevu ve větší konvici použijte o 2 až 3 lžičky našeho sypaného čaje více.

Jakou chuť od India Sikkim Temi Green očekávat?
Vysokohorské podnebí, ve kterém India Sikkim Temi Green roste, dodává čaji jedinečnou jemnou chuť, která se postupně rozvíjí a graduje. Aroma je lehce květinové s mírnými náznaky bylinek a koření. A protože nese označení FTGFOPI, můžete si být jisti, že se jedná o čaj té nejvyšší neměnné kvality.

Zajímavosti o India Sikkim Temi Green

  • V Sikkimu se začal čaj pěstovat už v 19. století. Dnes bychom ho našli ve zhruba osmdesáti čajových zahradách o rozloze několika tisíců akrů.
  • Zajímavé také je, že Sikkim je jedním z mála států Indie, kde pravidelně sněží.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Indické čaje

Indie je vedle Číny a Srí Lanky největší producent čaje na světě. Čajový průmysl zde zaměstnává na dva miliony lidí a celková roční produkce se pohybuje od osmi do devíti set tisíc tun. Čaje z Indie jsou z drtivé většiny černý čajZelený čaj se ve větším množství vyrábí na severozápadě země a je určen hlavně pro afghánský a íránský trh. Kvalitnější zelené a částečně oxidované čaje se daří pěstovat v Darjeelingu.

Sikkim - součást severní Indie

Pro zajímavost původ čaje s přesnou mapou najdete zde. Sikkim je součást severní Indie v Himalájích. Sousedí s Nepálem, Čínským Tibetem a Bhútánem. Je to nejméně lidnatější oblast Indie, s něco málo přes 600 tisíc obyvatel. Po zániku Britské Indie roku 1947 - prohlásil Sikkim nezávislost, ale zůstal z mezinárodněprávního hlediska pod ochranou Indické republiky. Podnebí je různorodé díky Himalájím - subtropické až vysokohorské. Plantáže jsou z důvodu kvality ve vysokohorském podnebí.

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelený čaj
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Indie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: