Rakytník & Bílá čokoláda - černý ochucený čaj

Kód: 04115 05115 18848 Zvolte variantu
169 Kč / ks 799 Kč / ks 1 499 Kč / ks od 169 Kč / ks 151 Kč bez DPH 713 Kč bez DPH 1 338 Kč bez DPH od 151 Kč bez DPH 188 Kč / 100 g 160 Kč / 100 g 150 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
7.10.2024 7.10.2024 7.10.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Rakytník řešetlákový pro většinu dětí i dospělých nepředstavuje kdo ví jak chutnou ingredienci. To ale říkají jen proto, že nikdy nevyzkoušeli naši čajovou směs Rakytník & Bílá čokoláda. Vzhledem k vysokému obsahu vitamínů a minerálů je čaj s obsahem rakytníku jako dělaný do chladných zimních večerů, kdy všude kolem řadí chřipka. V kombinaci s prémiovým černým čajem a skutečnou bílou čokoládou navíc chutná tak senzačně, že mu zkrátka nikdo neodolá. Čaj s neobvyklou kombinací chutí se hodí také jako dárek. 

Složení: černý čaj, rakytník řešetlákový bobule (min.7,5%) strouhaná bílá čokoláda (min.2,5%)(cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátor: slunečnicový lecitin), aroma.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Černý čaj jeho historie a zpracování

Černý čaj (občas také zvaný červený čaj) - přestože tyto plně fermentované čaje nejsou v Číně příliš oblíbeny, jejich hlavní druhy jsou mistrovskými díly. I levnější sorty nás příjemně překvapí pěkným vzhledem, svědčícím o dokonale provedené sklizni a zpracování čaje. Některé čaje z této skupiny se vyrábějí pouhých padesát let (např. čaj Yunnan) zatímco jiné jsou známy od 17. století. Nicméně je nutno předpokládat, že tento typ čaje je Číňanům znám přinejmenším stejně dlouho jako vícenásobně fermentované čaje typu Pu Erh, (tj. zhruba od 7. století n. l.), ale patrně jim příliš nelahodil.

Černý čaj je, jak již bylo zmíněno, fermentovaný a oolong je polo-fermentovaný. Po sklizni se listy nechají „zvadnout“, tedy částečně usušit, a to podle stylu buď na slunci, nebo ve stínu. Pokud lístky nejsou částečně vysušeny, nelze je svinout. Enzymatické procesy probíhají pravé během tohoto vadnutí. Nejlepší čaje jsou proto ty, u kterých vadnutí proběhne díky suchému počasí během několika hodin. „Deštivé čaje“, které vadnou pomaleji, nejsou tak oblíbené. 

Když jsou svinuty, jsou čajové lístky rozprostřeny na vlhkém a studeném místě k fermentaci, tedy k další oxidaci. Účinky obou fází oxidace se od sebe výrazně liší. Patrně proto, že po svinutí jsou oxidaci vystaveny i další složky listů, například esenciální oleje. Právě proto nesmí být lístky určené k výrobě černého čaje či oolongu před svinutím "usmrceny", jako je tomu v případě lístků určených pro čaj zelený.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Černý ochucený čaj
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Německo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Čajová zahrada je naše vlastní autentická značka, která pro vás již více než 20 let dováží stovky různých čajů, z nichž si dokáže vybrat každý! Je jedno, jestli máte rádi prémiové zelené čaje, nebo preferujete spíše různé ovocné směsi. Pokud je pro vás prioritou kvalita použitých surovin, jejich následné šetrné zpracování a také velmi přívětivá cena, pak jste tu správně. A pevně věříme, že jakmile naše produkty jednou ochutnáte, budete nadšení.