Rakytník & Bílá čokoláda - černý ochucený čaj

Kód: 18848 05115 04115 Zvolte variantu
1 149 Kč / ks 609 Kč / ks 119 Kč / ks od 119 Kč / ks 999,13 Kč bez DPH 529,57 Kč bez DPH 103,48 Kč bez DPH od 103,48 Kč bez DPH 114,90 Kč / 100 g 121,80 Kč / 100 g 132,22 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
15.4.2021 15.4.2021 15.4.2021 Zvolte variantu

Rakytník řešetlákový pro většinu dětí i dospělých nepředstavuje kdo ví jak chutnou ingredienci. To ale říkají jen proto, že nikdy nevyzkoušeli naši čajovou směs Rakytník & Bílá čokoláda. Vzhledem k vysokému obsahu vitamínů a minerálů je čaj s obsahem rakytníku jako dělaný do chladných zimních večerů, kdy všude kolem řadí chřipka. V kombinaci s prémiovým černým čajem a skutečnou bílou čokoládou navíc chutná tak senzačně, že mu zkrátka nikdo neodolá.

Složení: černý čaj, rakytník řešetlákový bobule (min.7,5%) strouhaná bílá čokoláda (min.2,5%)(cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátor: slunečnicový lecitin), aroma.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Černý čaj jeho historie a zpracování

Černý čaj (občas také zvaný červený čaj) - přestože tyto plně fermentované čaje nejsou v Číně příliš oblíbeny, jejich hlavní druhy jsou mistrovskými díly. I levnější sorty nás příjemně překvapí pěkným vzhledem, svědčícím o dokonale provedené sklizni a zpracování čaje. Některé čaje z této skupiny se vyrábějí pouhých padesát let (např. čaj Yunnan) zatímco jiné jsou známy od 17. století. Nicméně je nutno předpokládat, že tento typ čaje je Číňanům znám přinejmenším stejně dlouho jako vícenásobně fermentované čaje typu Pu Erh, (tj. zhruba od 7. století n. l.), ale patrně jim příliš nelahodil.

Černý čaj je, jak již bylo zmíněno, fermentovaný a oolong je polo-fermentovaný. Po sklizni se listy nechají „zvadnout“, tedy částečně usušit, a to podle stylu buď na slunci, nebo ve stínu. Pokud lístky nejsou částečně vysušeny, nelze je svinout. Enzymatické procesy probíhají pravé během tohoto vadnutí. Nejlepší čaje jsou proto ty, u kterých vadnutí proběhne díky suchému počasí během několika hodin. „Deštivé čaje“, které vadnou pomaleji, nejsou tak oblíbené. 

Když jsou svinuty, jsou čajové lístky rozprostřeny na vlhkém a studeném místě k fermentaci, tedy k další oxidaci. Účinky obou fází oxidace se od sebe výrazně liší. Patrně proto, že po svinutí jsou oxidaci vystaveny i další složky listů, například esenciální oleje. Právě proto nesmí být lístky určené k výrobě černého čaje či oolongu před svinutím "usmrceny", jako je tomu v případě lístků určených pro čaj zelený.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Černý ochucený čaj
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Německo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: