Ruský čaj - černý čaj

Kód: 04258 05258 13141 Zvolte variantu
149 Kč / ks 699 Kč / ks 1 299 Kč / ks od 149 Kč / ks 129,57 Kč bez DPH 607,83 Kč bez DPH 1 129,57 Kč bez DPH od 129,57 Kč bez DPH 165,56 Kč / 100 g 139,80 Kč / 100 g 129,90 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.12.2022 5.12.2022 5.12.2022 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Ruský čaj je tradiční aromatická směs silných černých čajů z Číny, Cejlonu a Jávy. Nálev z tohoto čaje má tmavou barvu a lehce kouřovou chuť. Ideální čaj pro přípravu v samovaru. Víte, jak dlouho byste měli louhovat černý čaj? Pokud od čaje očekáváte povzbuzující účinky, louhujte čajové lístky po dobu dvou až tří minut. Pokud však preferujete spíše uklidňující účinky nálevu, louhujte čajové lístky po dobu od čtyř do pěti minut. 

Složení: čínský černý čaj, cejlonský černý čaj, jávský černý čaj.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Černý čaj - historie a zpracování

Černý čaj (občas také zvaný červený čaj) - přestože tyto plně fermentované čaje nejsou v Číně příliš oblíbeny, jejich hlavní druhy jsou mistrovskými díly. I levnější sorty nás příjemně překvapí pěkným vzhledem, svědčícím o dokonale provedené sklizni a zpracování čaje. Některé čaje z této skupiny se vyrábějí pouhých padesát let (např. čaj Yunnan) zatímco jiné jsou známy od 17. století. Nicméně je nutno předpokládat, že tento typ čaje je Číňanům znám přinejmenším stejně dlouho jako vícenásobně fermentované čaje typu Pu Erh, (tj. zhruba od 7. století n. l.), ale patrně jim příliš nelahodil.

Černý čaj je, jak již bylo zmíněno, fermentovaný a oolong je polo-fermentovaný. Po sklizni se listy nechají „zvadnout“, tedy částečně usušit, a to podle stylu buď na slunci, nebo ve stínu. Pokud lístky nejsou částečně vysušeny, nelze je svinout. Enzymatické procesy probíhají pravé během tohoto vadnutí. Nejlepší čaje jsou proto ty, u kterých vadnutí proběhne díky suchému počasí během několika hodin. „Deštivé čaje“, které vadnou pomaleji, nejsou tak oblíbené. 

Když jsou svinuty, jsou čajové lístky rozprostřeny na vlhkém a studeném místě k fermentaci, tedy k další oxidaci. Účinky obou fází oxidace se od sebe výrazně liší. Patrně proto, že po svinutí jsou oxidaci vystaveny i další složky listů, například esenciální oleje. Právě proto nesmí být lístky určené k výrobě černého čaje či oolongu před svinutím "usmrceny", jako je tomu v případě lístků určených pro čaj zelený.

 

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

Russian Blend

Smooth leaf blend. Suitable as samovar tea.

Italiono

Miscela russa

Morbida miscela di foglie secondo un’antica ricetta.
Indicato anche per il samovar.

Deutsch

Russische Mischung

Weiche Blattmischung. Auch für den Samowar geeignet.

Français

Mélange russe

Mélange de feuille souple. Egalement adapté au samovar.

Doplňkové parametry

Kategorie: Černý čaj
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Německo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Čajová zahrada je naše vlastní autentická značka, která pro vás již více než 20 let dováží stovky různých čajů, z nichž si dokáže vybrat každý! Je jedno, jestli máte rádi prémiové zelené čaje, nebo preferujete spíše různé ovocné směsi. Pokud je pro vás prioritou kvalita použitých surovin, jejich následné šetrné zpracování a také velmi přívětivá cena, pak jste tu správně. A pevně věříme, že jakmile naše produkty jednou ochutnáte, budete nadšení.