China Jasmin Chung Hao - jasmínový čaj

Kód: 14151 05211 04211 Zvolte variantu
1 999 Kč / ks 1 149 Kč / ks 199 Kč / ks od 199 Kč / ks 1 738,26 Kč bez DPH 999,13 Kč bez DPH 173,04 Kč bez DPH od 173,04 Kč bez DPH 199,90 Kč / 100 g 229,80 Kč / 100 g 221,11 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
30.9.2020 30.9.2020 30.9.2020 Zvolte variantu

Vysoce kvalitní zelený čaj. Většina z jasmínových květů se přimíchává až po úplném procesu sušení čaje. Výsledkem je velmi příjemný šálek s jemnou chutí jasmínu. Lahodná chuť se zlatavým nálevem je proslavená po celém světě.

Složení: zelený čaj, jasmínové květy (min.0,5%).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj

Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.

Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.

Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.

 

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

China Jasmine Chung Hao

Ingredients: Green tea, jasmine blossoms. A high quality green tea. Most of the jasmine flowers will be sorted out after the complete drying process of the tea. The result is a very pleasant cup with a tender taste of jasmine. Silver tips will give this tea its typical appearance.

Italiono

Cina Jasmin Chung Hao

Ingredienti: tè verde, fiori di gelsomino. Un tè verde prezioso semifermentato, dal quale, a fermentazione completata, viene tolta a mano la maggior parte dei fiori di gelsomino. Il risultato è un tè molto piacevole dal gusto delicato di gelsomino, che si distingue per le punte delle foglie argentate. Gusto leggermente aspro, stimolante. Ingredienti: tè verde, fiori di gelsomino.

Deutsch

China Jasmin Chung Hao

Zutaten: Grüner Tee, Jasminblüten. Ein hochwertiger Grüntee aus dem nach der abgeschlossenen Trocknung die meisten Jasminblüten wieder sehr mühsam per Hand herausgesammelt wurden. Das Ergebnis ist ein wunderbar milder Tee mit einem sehr zarten Jasmingeschmack, der sich durch die Verarbeitung vieler silberner Blattspitzen auszeichnet. Feinherber, belebender Geschmack.

Français

Chine Jasmin Chung Hao

Ingrédients: thé vert, fleurs de jasmin. Un thé haut de gamme semifermenté duquel la plupart des fleurs de jasmin sont péniblement retirées à la main le séchage une fois terminé. Le résultat est un thé merveilleusement doux avec un goût de jasmin très doux qui se distingue par le traitement de nombreuses pointes de feuilles argentées. Goût revigorant, fin et âpre.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelený ochucený čaj
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Čína

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: