China Keemun Congou

Kód: 14666 05306 04306 Zvolte variantu
1 149 Kč / ks 609 Kč / ks 119 Kč / ks od 119 Kč / ks 999,13 Kč bez DPH 529,57 Kč bez DPH 103,48 Kč bez DPH od 103,48 Kč bez DPH 114,90 Kč / 100 g 121,80 Kč / 100 g 132,22 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

China Keemun Congou je ideální volbou pro ty, kteří s černým čajem teprve začínají. Tento čínský černý čaj se vyznačuje nízkým obsahem teinu a příjemnou, kořeněno-sladkou chutí.

Složení
: čínský černý čaj.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čínské černé čaje

Čína sice není se semi sty tisíci tunami ročně největším producentem čaje, ale v celkovém součtu zaujímají zdejší čajové plantáže největší plochu na světě. Výborný čaj se tu pěstuje v devatenácti provinciích, v pásmu dlouhém více než dva tisíce kilometrů a několik set kilometrů šitokém. K nejslavnějďím čajovým olbastem patří provincie S´čchuan Chu-nan, Čet-ťiang, Ťiang-si, Kuang-tung, An-chuej,Jun-nana atd... Jen v posledně jmenované oblasti se vyrábí více než dvě stě druhy čajů.

I když Číňané znali černé čaje s největší pravděpodobností už v 7. stoletï, nijak zvlášť si je neoblíbili, V Číně se černý čaj nazývá chung-čcha - červený čaj. K rozvoji výroby těchto čajů došlo až za panování mandžuské dynastie Čching (1644-1911), protože noví dobyvatelé a vládci Číny je měli raději než čaje zelené a částečně oxidované. O zvýšenou poptávku se však především zasloužil export do Evropy a Ameriky, k němuž v masovém měřítku došlo během 18. století. 

Černý čaj jeho historie a zpracování

Černý čaj (občas také zvaný červený čaj) - přestože tyto plně fermentované čaje nejsou v Číně příliš oblíbeny, jejich hlavní druhy jsou mistrovskými díly. I levnější sorty nás příjemně překvapí pěkným vzhledem, svědčícím o dokonale provedené sklizni a zpracování čaje. Některé čaje z této skupiny se vyrábějí pouhých padesát let (např. čaj Yunnan) zatímco jiné jsou známy od 17. století. Nicméně je nutno předpokládat, že tento typ čaje je Číňanům znám přinejmenším stejně dlouho jako vícenásobně fermentované čaje typu Pu Erh, (tj. zhruba od 7. století n. l.), ale patrně jim příliš nelahodil.

Černý čaj je, jak již bylo zmíněno, fermentovaný a oolong je polo-fermentovaný. Po sklizni se listy nechají „zvadnout“, tedy částečně usušit, a to podle stylu buď na slunci, nebo ve stínu. Pokud lístky nejsou částečně vysušeny, nelze je svinout. Enzymatické procesy probíhají pravé během tohoto vadnutí. Nejlepší čaje jsou proto ty, u kterých vadnutí proběhne díky suchému počasí během několika hodin. „Deštivé čaje“, které vadnou pomaleji, nejsou tak oblíbené. 

Když jsou svinuty, jsou čajové lístky rozprostřeny na vlhkém a studeném místě k fermentaci, tedy k další oxidaci. Účinky obou fází oxidace se od sebe výrazně liší. Patrně proto, že po svinutí jsou oxidaci vystaveny i další složky listů, například esenciální oleje. Právě proto nesmí být lístky určené k výrobě černého čaje či oolongu před svinutím "usmrceny", jako je tomu v případě lístků určených pro čaj zelený.

  Finest China Keemun Congou

Little content of tein, lovely and elegant cup.

  Finest China Keemun Congou

Poca teina, gusto amabile ed elegante.

  Finest China Keemun Congou

Wenig Tein, lieblicher und eleganter Geschmack.

  Finest China Keemun Congou

Peu de théine, un goût doux et élégant.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Černý čaj
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Čína

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: