Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Konvice na přípravu čaje. Jakou vybrat?

Když si chcete připravit skvělý čaj, nesmíte zapomenout na kvalitní vybavení. A kromě prvotřídního čaje, který na našich stránkách samozřejmě seženete, je důležité mít i dobrou vodu a ideální konvici na čaj, která jednotlivé chuťové tóny co možná nejlépe vyzdvihne. V našem dnešním článku se podíváme na tři základní druhy konviček na čaj a vysvětlíme si jejich výhody i nevýhody.

Skleněné konvičky
Vůbec nejčastěji se setkáte se skleněnými konvičkami. Ty představují skvělou volbu zejména kvůli nízké ceně. Kromě toho je ale sklo inertním materiálem a pokud konvičku budete vyplachovat, nestane se, že by z ní po čase bylo cítit nežádoucí aroma. Můžete do ní používat různé druhy čajů a ani po několika používání konvičky by neměly být cítit žádné negativní tóny.

Na druhou stranu je nutné přiznat, že skleněná konvička příliš dlouho neudrží teplo, je velmi křehká a náchylná k prasknutí a pokud si můžeme dovolit vlastní subjektivní názor, většina z nich není ani designově nijak atraktivních. Přesto se ale používají běžně a v konečném důsledku jsou velmi univerzální. Pokud tedy nedokážete ocenit exkluzivní čaje a spíše se v tomto krásném světě rozkoukáváte, určitě je skleněná konvička dobrou volbou. Najdete je mimo jiné i u nás na webu.

Skleněné konvičky

Porcelánové konvičky
Pokud se vám nelíbí skleněné konvičky, pravděpodobně sáhnete po porcelánových. Ty jsou velmi často součástí různých čajových souprav a opět nabízí velmi dobrý poměr ceny a kvality. Teplotu vody určitě udrží déle než skleněné konvičky a tím pádem dojde k intenzivnějšímu vyluhování čaje a plnější chuti.

Porcelánové konvičky by rovněž měly být inertní a tím pádem je do nich možné také vkládat jakýkoliv druh čaje, aniž by se jejich chutě navzájem nějak ovlivňovaly. Porcelánové čajové soupravy mají svůj původ v Číně, odkud je přivezl světoznámý mořeplavec Marco Polo. Mnoho čajových odborníků tak zastává názor, že když už porcelánové konvičky používat, tak jedině na čínské čaje. Přesto si myslíme, že pro začátečníky a obyčejné milovníky čajů je porcelánová konvička sama o sobě dobrou volbou.

Porcelánové konvičky 

Japonské litinové konvičky
Jistě mezi čtenáři našeho blogu existuje i pár zapálených milovníků čajů. A pro ty jsou jako stvořené litinové konvičky. Ty jsou nesmírně těžké, ale zároveň jsou velmi odolné a ani její pád neznamená, že se nutně musí rozbít. Nevýhodou je sice o něco vyšší cena, tu ale kompenzuje dlouhá životnost a velmi snadná údržba – litina nemá ráda žádné chemické prostředky a tudíž ji stačí opláchnout tekoucí vodou.

Mnoho z vás jistě váhá, jak vybrat litinovou konvici na čaj. Měli byste ale vědět, že na tom není vůbec nic těžkého. Stačí prozkoumat naši nabídku a vybrat si požadovanou barvu, tvar a objem. Mnohé z našich litinových konvic obsahují dokonce originální punc, kterým je zaručena kvalita a poctivá práce. A nezapomeňte také na litinové šálky, které váš zážitek z pití čaje ještě více umocní. 

Litinové konvičky 

Už víte, která z konviček vás zaujala? Tak neváhejte a mrkněte na jednotlivé modely přímo v našem eshopu!

Prohlídnout konvičky na přípravu čaje 

Líbil se vám náš dnešní článek? Tak ještě neodcházejte. Můžete si přečíst třeba některý z dalších příspěvků, které pro vás pravidelně píšeme: