Japan Gyokuro Asahi

BIO kvalita
Kód:04288
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Japonsko

Gyokuro Asahi je jeden z nejlepších japonských zelených čajů, který se vyznačuje tmavě zelenými lístky a fantastickou chutí. Dva týdny před sklizní se čajové keře zakryjí bambusovými rohožemi, aby listy produkovaly více chlorofylu (zelené barvivo) a keř rostl pomaleji. Patří mezi nejvyhledávanější zelené čaje na světě.

Složení: japonský zelený čaj.

Podrobné informace >
od 369,00 Kč
320,87 Kč bez DPH
14.33€
Velkoobchodní cena po přihlášení

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj

Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.

Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.

Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.

Jeden z nejlepších japonských zelených čajů Gyokuro Asahi s tmavě zelenými lístky a fantastickou chutí. Už 14 dní před sklizní jsou čajové keře zakryty bambusovými rohožemi, aby listy produkovali více chlorofylu (zelené barvivo) a keř rostl pomalu. Patří mezi celosvětově velmi vyhledávané zelené čaje.

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

Japan Gyokuro Asahi -Organic

Gyokuro Asahi means “Noble Dewdrop“ and is characterised by its deep green colour and its strong sweet flavour. There are shadowtrees on the estates to protect the bushes from the direct sun. 2 weeks prior harvesting the bushes will be covered with bamboo mats. The leaf will produce more chlorophyll, less tanning agent and will grow more slowly to have more flavour. One of the best teas of Japan, darkgreen leaf with a fantastic taste.*

Italiono

Japan Gyokuro Asahi -Biologice-

Gyokuro Asahi significa tradotto ”nobili gocce di rugiada” e si distingue per il suo colore verde scuro intenso e per il suo aroma molto dolce. Nelle piantagioni ci sono grandi alberi ombrosi che riparano le piante dalla luce diretta del sole. Due settimane prima della raccolta, le piante vengono coperte con stuoie di bambù, la pianta cresce quindi più lentamente, il contenuto di clorofilla delle foglie aumenta e si sviluppa un aroma più raffinato con meno tannino. Il Gyokuro Asahi è tra i tè migliori del Giappone, una vera preziosità. Aroma forte ma non troppo amaro, gusto fresco e duraturo.*

Deutsch

Japan Gyokuro Asahi -Bio

Gyokuro Asahi heißt übersetzt „Edler Tautropfen“ und zeichnet sich durch seine tiefdunkle grüne Farbe und sein kräftig-süßes Aroma aus. Auf den Teeplantagen stehen große Schattenbäume, die die direkte Sonneneinstrahlung auf die Pflanzen verhindern. 2 Wochen vor der eigentlichen Ernte werden die Pflanzen mit Bambusmatten abgedeckt, die Pflanze wächst jetzt langsamer und der Chlorophyllgehalt der Blätter erhöht sich, es entwickelt sich ein feineres Aroma und weniger Gerbstoffe. Der Gyokuro Asahi zählt zu den besten Sorten Japans und ist eine echte Kostbarkeit. Kräftiges, nicht zu bitteres Aroma, frischer nachhaltiger Geschmack.*

Français

Japon Gyokuro Asahi -Biologiques

Gyokuro Asahi veut dire, une fois traduit, ”noble goutte de rosée” et se distingue par sa couleur vert foncée et son arôme corsée sucré. De grands arbres ombrageux se trouvent sur les plantations de thé, qui empêchent tout rayonnement direct du soleil sur les plantes. 2 semaines avant la récolte proprement dite, les plantes sont recouvertes de nappes en bambou, la plante croît maintenant plus lentement et la teneur en chlorophylle des feuilles augmente, il se développe un arôme plus fin et moins de tanins. Le Gyokuro Asahi est l’un des meilleurs du Japon, c’est un vrai trésor. Un arôme corsé, mais pas trop amer, un goût frais long en bouche.*

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.