Hruška & Skořice - skořicový černý čaj

Kód: 18424 05094 04094 Zvolte variantu
1 149 Kč / ks 609 Kč / ks 129 Kč / ks od 129 Kč / ks 999,13 Kč bez DPH 529,57 Kč bez DPH 112,17 Kč bez DPH od 112,17 Kč bez DPH 114,90 Kč / 100 g 121,80 Kč / 100 g 143,33 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
20.10.2021 20.10.2021 20.10.2021 Zvolte variantu

Venku je taková vánice, že nechcete dělat nic jiného, než ji zpoza okna pozorovat s šálkem horkého čaje? Pak byste měli vyzkoušet naši směs nazvanou Hruška & Skořice - nic lepšího totiž do chladných zimních večerů neseženete. Kromě směsi výběrového zeleného a černého čaje jsme použili i hrušky a celých 10% skořice, díky čemuž čaj při přípravě opravdu nádherně voní. Navíc v sobě ukrývá celou řadu silic, tříslovin, vitamínů i minerálů. Protože kdy dostává imunita na frak víc, než právě v zimě? Tento čaj poslouží jako ideální dárek třeba pro kamarádku.

Složení: černý čaj, zelený čaj, kousky hrušky (min.15%), skořice (min.10%), aroma.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Černý čaj jeho historie a zpracování

Černý čaj (občas také zvaný červený čaj) - přestože tyto plně fermentované čaje nejsou v Číně příliš oblíbeny, jejich hlavní druhy jsou mistrovskými díly. I levnější sorty nás příjemně překvapí pěkným vzhledem, svědčícím o dokonale provedené sklizni a zpracování čaje. Některé čaje z této skupiny se vyrábějí pouhých padesát let (např. čaj Yunnan) zatímco jiné jsou známy od 17. století. Nicméně je nutno předpokládat, že tento typ čaje je Číňanům znám přinejmenším stejně dlouho jako vícenásobně fermentované čaje typu Pu Erh, (tj. zhruba od 7. století n. l.), ale patrně jim příliš nelahodil.

Černý čaj je, jak již bylo zmíněno, fermentovaný a oolong je polo-fermentovaný. Po sklizni se listy nechají „zvadnout“, tedy částečně usušit, a to podle stylu buď na slunci, nebo ve stínu. Pokud lístky nejsou částečně vysušeny, nelze je svinout. Enzymatické procesy probíhají pravé během tohoto vadnutí. Nejlepší čaje jsou proto ty, u kterých vadnutí proběhne díky suchému počasí během několika hodin. „Deštivé čaje“, které vadnou pomaleji, nejsou tak oblíbené. 

Když jsou svinuty, jsou čajové lístky rozprostřeny na vlhkém a studeném místě k fermentaci, tedy k další oxidaci. Účinky obou fází oxidace se od sebe výrazně liší. Patrně proto, že po svinutí jsou oxidaci vystaveny i další složky listů, například esenciální oleje. Právě proto nesmí být lístky určené k výrobě černého čaje či oolongu před svinutím "usmrceny", jako je tomu v případě lístků určených pro čaj zelený.

Doplňkové parametry

Kategorie: Černý ochucený čaj
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Německo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: