India Assam FTGFOPI Joonktollee - zelený čaj

Kód: 11119 05281 04281 Zvolte variantu
1 149 Kč / ks 609 Kč / ks 119 Kč / ks od 119 Kč / ks 999,13 Kč bez DPH 529,57 Kč bez DPH 103,48 Kč bez DPH od 103,48 Kč bez DPH 114,90 Kč / 100 g 121,80 Kč / 100 g 170 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
25.6.2021 25.6.2021 25.6.2021 Zvolte variantu

India Assam FTGFOPI Joonktollee je absolutní raritou mezi sypanými zelenými čaji z regionu Assam. Dopřejte si skutečnou specialitu - zelený čaj s nasládlým, do ovocna laděným aroma a výraznou chutí.

Složení: zelený čaj.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pokud patříte mezi opravdové milovníky sypaných zelených čajů, měli byste věnovat pozornost také čaji pocházejícímu z indického státu - Ásámu. India Assam FTGFOPI Joonktollee patří ve své kategorii mezi opravdovou raritu, kterou byste měli rozhodně vyzkoušet. Nasládlé do ovocna laděné aroma a výraznější chuť čaje si můžete dopřávat kdykoliv během dne.

Kde se India Assam FTGFOPI Joonktollee pěstuje?
Asi není velkým překvapením, že se India Assam FTGFOPI Joonktollee pěstuje v indickém státě Ásámu. Věděli jste ale, že jeho hlavním městem je Dispur, a rozloha celého státu je srovnatelná s rozlohou České republiky? O podnebí v Ásámu bychom mohli říct, že je horké a vlhké. Severovýchodně položený stát je považován za nejdeštivější stát Indie, takže jak asi chápete, čaj zde má ideální podmínky k růstu. 

Jak si India Assam FTGFOPI Joonktollee připravit? 
Při přípravě čaje jsou nejdůležitější dva faktory - teplota vody a doba louhování. Nehledejte v tom ale žádné složitosti. Pokud si chcete připravit 250 ml skvělého nálevu, použijte asi 2-3 lžičky sypaného čaje a celou směs zalijte horkou vodou. Aby čaj dostal příležitost nechat vyniknout svoji nasládlou chuť, měla by teplota vody být mezi 75 a 85 °C. A co doba louhování? U zelených čajů se doba louhování pohybuje od 2 do 4 minut. Záleží na vás, jak intenzivní nálev chcete mít.

Jakou chuť od India Assam FTGFOPI Joonktollee očekávat?
Špičkový indický čaj vás potěší nasládlou do ovocna laděnou výraznou chutí a příjemnou svíravostí. Pokud byste si chtěli nálev z precizně stočených dlouhých lístků osladit, nebojte se do něj přidat čajovou lžičku medu, který nálev ještě více zjemní a podtrhne celkovou vyváženou lahodnou chuť čaje. Tímto úžasným čajem si můžete zpříjemnit každý den. Zelené čaje se však kvůli přítomnosti kofeinu nedoporučují popíjet těsně před spaním.

Zajímavosti o India Assam FTGFOPI Joonktollee

  • Jednotlivá písmena zkratky FTGFOPI zastupují slova Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe Imperial. Pokud tedy někdy uvidíte tuto zkratku, můžete si být jisti, že se vám do rukou dostal čaj opravdu špičkové kvality.

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj

Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.

Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.

Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelený čaj
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Indie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: