Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Baví vás cestování? Tahle kávová města byste neměli vynechat!

Zatímco pro někoho je káva pouze nutným prostředkem pro to, aby vůbec dokázal zvládnout mnohdy náročná rána, pro někoho je to celý životní styl. A pokud se považujete za člena druhé ze zmíněných skupin, dost možná jste už navštívili některé z námi doporučovaných evropských kaváren. No a za předpokladu, že vám to stále nestačilo, pro vás máme v rámci tohoto článku hned několik exotických destinací, kde se můžete kávou skutečně obklopit. Pojďme se na ně podívat. 

São Paulo [Brazílie]

Ačkoliv pro mnoho evropských cestovatelů je preferovanější volbou Rio de Janeiro, brazilská metropole São Paulo by milovníkům dobré kávy rozhodně také neměla uniknout. V tomto městě se totiž setkává moderní kávová kultura s tradičními postupy a ve výsledku si tak na své přijde opravdu každý. Pokud chcete spojit dovolenou s návštěvou tradičních podniků, určitě byste neměli minout podnik zvaný Octavio Café, které funguje již od roku 1890 a za tu dobu se z jediného podniku vykrystalizovalo hned 5 poboček rozmístěných v různých částech São Paula. Pokud se tedy do Brazílie skutečně chystáte, vyhraďte si dostatek času na kávu a na kavárnu Octavio zkuste nezapomenout.

kávová města 1

Bogota [Kolumbie]

V zemích Latinské Ameriky ještě chvíli zůstaneme, protože kolumbijské hlavní město Bogota nabízí rovněž mnoho důvodů k návštěvě. Pro někoho bude prioritou spíše objevování památek a architektury, někdo upřednostní spíše návštěvu nejrůznějších kaváren. A že jich v Kolumbii najdete požehnaně – řada z nich je přitom doslova oslavou kolumbijské kávové kultury. Třeba takové Café San Alberto nabízí vybranou kolumbijskou kávu a nabídku pravidelně obměňují. Čas od času na mlýnku najdete opravdu raritní kávy, které jinde snad ani nenajdete. 

Hanoi [Vietnam]

Z Latinské Ameriky se přesouváme rovnou do vietnamského města Hanoi, ve kterém je kávová kultura na první pohled diametrálně odlišná. Napříč městem na vás bude dýchat mnoho moderních kaváren, které častokrát nabízí do značné míry neotřelé metody přípravy kávy a mnohdy dost experimentují například také s pražením kávy. Ačkoliv podniků by se dala doporučit celá řada, obvykle se mezi těmi, které byste neměli minout, objevuje vyhlášené Café Giảng, které dělá mimo jiné vynikající vietnamskou kávu s vejcem, o které jsme psali v rámci našeho receptu na Ca Phe Trung.

Melbourne [Austrálie]

Ve Vietnamu jsme se možná ani neohřáli a už se na pomyslné cestovatelské mapě zase posunujeme do jiného koutů světa. Bohužel míst, které stojí za návštěvu, je opravdu hodně a do tohoto článku by se nevydali, a proto vám musíme vybrat jen ty nejlepší. A mezi ně patří i australské Melbourne, ve kterém se kávová kultura v posledních letech dost zásadně probudila a aktuálně tohle město nabízí obrovské množství možností. Pokud byste náhodou nevěděli, Austrálie sama také produkuje kávu, která je dokonce řazena mezi nejlepší na světě. Právě proto ji máme zařazenou v naší nabídce luxusních káv.

kávová města 2

Kávu můžete ochutnat i z pohodlí domova 

Pokud se vám náhodou cestovat nechce, nemáte na to čas a nebo do cestování nechcete vkládat tak velké finanční prostředky, řešení máte samozřejmě celou řadu. Kávovou kulturu totiž můžete objevovat i v Evropě v rámci míst jako je Madrid, Londýn nebo třeba v řadě italských měst či Vídni, která je k nám asi nejblíž. A nebo můžete vynikající kávu ochutnat přímo z pohodlí vašeho domova, protože v našem eshopu najdete kávy z Brazílie, Kolumbie, Vietnamu a dokonce i raritní kávu z Austrálie. Stačí si vybrat, pohodlně se usadit a počkat, až zvolený dopravce přiveze kávu až k vám.