Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Nachystejte si dokonalý čaj o páté jako Britové

Kvalitní sypaný čaj je základ

Čaj o páté by se bez čaje samozřejmě neobešel. Příprava černého čaje s mlékem je opravdu jednoduchá a tato kombinace rozhodně stojí za zkoušku. Pokud si chcete dopřát opravdu autentický zážitek, sáhněte po kvalitním sypaném černém čaji. Nebojte se jej zjemnit trochou mléka. Čaj se servíruje ve svátečním servisu do malých čajových šálků. Klasické hrnky nechte pro jednou ležet v kredenci.

 British Empire_100x2

Sladká a slaná svačinka

K tomuto rituálu patří sendviče a koláčky. Slané sendviče jsou nakrájené na malé díly a i královna je konzumuje rukama. Odpadá tedy starost o to, kterou z patnácti vidliček použít. Po sendviči si můžete dopřát koláček. Britové se ládují speciálním sladkým pečivem, které natírají krémem a džemem. Koláčky si můžete upéct, recept na jejich výrobu není vůbec složitý. Můžete je ale také nahradit croissantem nebo jiným sladkým pečivem. A nebo se pusťte rovnou do cukrářských výrobků - od řezů až po cupcaky.

>Sladit, nebo nesladit? Věčná kávová otázka

Etiketa

Čaj o páté si především v minulých dobách dopřávali hlavně lidé z vyšší společnosti, a tak si nezapomeňte zopakovat etiketu. Na kolena patří textilní ubrousek, čaj v šálku jemně míchejte směrem dopředu-dozadu (nikoliv dokolečka), do cukroví se pusťte dezertními vidličkami a na závěr si ústa otřete ubrouskem jemným poklepáním na rty (tedy žádné drhnutí zprava do leva). V každém případě si ale na chvilku představte sami sebe jako člena britské královské rodiny a svůj čaj o páté si nezapomeňte užít!

Pochutnejte si na čaji o páté s dokonalou anglickou klasikou nebo druhá anglická volba