Jáva OP Malabar

Kód: 17709 05299 04299 Zvolte variantu
1 149 Kč / ks 609 Kč / ks 119 Kč / ks od 119 Kč / ks 999,13 Kč bez DPH 529,57 Kč bez DPH 103,48 Kč bez DPH od 103,48 Kč bez DPH 114,90 Kč / 100 g 121,80 Kč / 100 g 132,22 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
3.12.2020 3.12.2020 3.12.2020 Zvolte variantu

Jáva OP Malabar je silný černý čaj z Jávy s výrazným aroma a plnou, jen mírně natrpklou chutí. Indonéské čaje mají příjemný, zlatohnědý nálev a jsou ideálním nápojem k snídaňovému menu. Nejlépe chutnají dochucené mlékem a cukrem.

Složení: jávský černý čaj.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čaj a Jáva

Malabar je část ostrova Jáva, který je v Indonésii. Čajové plantáže byly založeny na počátku 17. století. Dařit se začalo teprve okolo roku 1800, kdy se čajové keře pěstované z čajových semen z Číny nahradily z Assámu. Indonésie se skládá z tisíce ostrovů s hlavními čajovými plantážemi na ostrovech Jáva, Sulawesi a Sumatra. Čaje z Jávy jsou vynikající, protože čajové plantáže mají dokonalé prostředí, vysokou nadmořskou výšku a  bohatou vulkanickou půdu.

Malabar Tea Plantation je vlastněna a provozována státem, vlastněné společnosti PT Perkebunan Nusantara v Malabar, Západní Jáva, Indonésie. Plantáž byla založena v roce 1896 a sídlí v asi 1500m nad hladinou moře. Tropické klima a sopečná půda je ideální místo pro růst  tohoto kvalitního černého čaje.  

Černý čaj - historie a zpracování

Černý čaj (občas také zvaný červený čaj) - přestože tyto plně fermentované čaje nejsou v Číně příliš oblíbeny, jejich hlavní druhy jsou mistrovskými díly. I levnější sorty nás příjemně překvapí pěkným vzhledem, svědčícím o dokonale provedené sklizni a zpracování čaje. Některé čaje z této skupiny se vyrábějí pouhých padesát let (např. čaj Yunnan) zatímco jiné jsou známy od 17. století. Nicméně je nutno předpokládat, že tento typ čaje je Číňanům znám přinejmenším stejně dlouho jako vícenásobně fermentované čaje typu Pu Erh, (tj. zhruba od 7. století n. l.), ale patrně jim příliš nelahodil.

Černý čaj je, jak již bylo zmíněno, fermentovaný a oolong je polo-fermentovaný. Po sklizni se listy nechají „zvadnout“, tedy částečně usušit, a to podle stylu buď na slunci, nebo ve stínu. Pokud lístky nejsou částečně vysušeny, nelze je svinout. Enzymatické procesy probíhají pravé během tohoto vadnutí. Nejlepší čaje jsou proto ty, u kterých vadnutí proběhne díky suchému počasí během několika hodin. „Deštivé čaje“, které vadnou pomaleji, nejsou tak oblíbené. 

Když jsou svinuty, jsou čajové lístky rozprostřeny na vlhkém a studeném místě k fermentaci, tedy k další oxidaci. Účinky obou fází oxidace se od sebe výrazně liší. Patrně proto, že po svinutí jsou oxidaci vystaveny i další složky listů, například esenciální oleje. Právě proto nesmí být lístky určené k výrobě černého čaje či oolongu před svinutím "usmrceny", jako je tomu v případě lístků určených pro čaj zelený.

  Java OP Malabar

Tangy and solid cup. Black leaf with some silver tips. Red-golden cup.

  Java OP Malabar

Forte e speziato. Foglia nera con punte argentate. Piccante, floreale dall’infuso rosso-dorato.

  Java OP Malabar

Feinwürzig und herzhaft. Schwarzes Blatt mit silberfarbenen Tips. Rot-goldene Tasse.

  Java OP Malabar

Finement épicé et savoureux. Une feuille noire avec des pointes de couleur argentée. Une tasse rouge doré.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Černý čaj
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Indonésie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: