Kávový cheesecake - To pravé pro milovníky kávových dezertů

Taky si nedokážete představit den bez šálku skvělé kávy? Tak to pro vás máme skvělou správu! Svůj oblíbený nápoj si totiž nemusíte užívat jen horký a tekutý, ale také v různých dezertech. A jedním z těch, které jsme si opravdu oblíbili, je kávový cheesecake, který je rychlý, nesmírně chutný a intenzivně kávový.

Jak si kávový cheesecake připravit?
Příprava kávového cheesecaku je nesmírně jednoduchá a skládá se z přípravy korpusu a krému.
Na korpus budete potřebovat:

  • 200 gramů oblíbených sušenek (mohou to být kakaové BeBe, Oreo nebo kterékoliv jiné)
  • 70 gramů rozpuštěného másla
  • 2 lžičky naší instantní kávy Latino Café 

A jak asi tušíte, korpus je tou jednodušší částí receptu. Stačí na něj jen nadrtit vaše oblíbené sušenky (buď v mixéru, nebo třeba pomocí utěrky a válečku) a zalít rozpuštěným máslem smíchaným s instantní kávou. Důležité je vytvořit jednolitou hmotu a co možná nejsilněji ji namačkat do formy, aby držela svůj tvar.

Pak už je na čase si připravit krém. Na ten budete potřebovat:

  • 500 gramů termizovaného sýru (Lučina, Philadelphia aj.)
  • 2 lžičky naší instantní kávy Latino Café
  • 200 gramů oblíbené čokolády
  • 50 gramů cukru, medu či jiného sladidla
  • 5 vajec

Postup je i tentokrát jednoduchý a není se čeho bát. Nejprve rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a uvařte silné espresso ze dvou lžiček instantní kávy a 30 ml vody. Zatímco se čokoláda bude rozpouštět a káva chladnout, si vyšlehejte vejce a cukr v jednolitou hmotu. Poté k nim přidejte zbývající suroviny, tedy rozehřátou čokoládu, espresso a termizovaný sýr a opět míchejte, dokud nevytvoříte sourodou směs bez bublinek či celých kousků. Pak už zbývá jen nalít směs na korpus do formy a na hodinu vložit do trouby předehřáté na 160°C. Tak jednoduché to je!

 

Proč naše instantní Latino Café?
Do našeho receptu doporučujeme používat instantní kávu Latino Café, i když použít můžete de facto jakoukoliv kávu. Nám se ta naše osvědčila především kvůli snadné přípravě a skvělé chuti s tóny čokolády a karamelu bez jakýchkoliv náznaků kyselosti. Na rozdíl od mnoha výrobců totiž nepoužíváme kávová zrna podřadné kvality, ale skutečnou arabiku, za kterou se nemusíme stydět. A to se samozřejmě projeví i na chuti. Pokud ale máte doma k dispozici třeba kvalitní pákový kávovar, který vám připraví malé silné presso, je to vůbec nejlepší možnost. V takovém případě bychom sáhli po naší arabice z Etiopie, která kombinuje hluboké tóny kakaa se zemitými tóny červeného vína.