Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Dejte sbohem vašim kilům za pomoci bleskové diety s čajem Pu erh!

Je tu opět nový rok a s ním již tradiční otázka, jak se zbavit kilogramů nabraných během vánočních svátků. A co takhle vyzkoušet týdenní dietu s čajem Pu erh, kterou ve své knize Čaj, který spaluje tuky popisuje čínský lékař Li Wu?

Úspěch této diety je založen na léty i lékařskými studiemi prověřené skutečnosti, že Pu erh drží na uzdě chuť k jídlu, a to zcela přirozeně. A přestože se tato dieta může na první pohled jevit jako velmi přísná, pustíte-li se do ní, zjistíte, že pocity hladu nejsou ani zdaleka tak výrazné jako u jiných intenzivních diet. A jak je to vůbec možné? Právě díky popíjení čaje Pu erh, který je základem této diety. Jak uvádí Li Wu, s pomocí této diety zhubli pacienti trpící otylostí způsobenou nadměrným usazováním tuku za jeden týden 10 kilogramů, aniž by je poté opět nabrali zpátky. U těchto lidí navíc došlo k vyloučení tekutiny, která se v jejich organismu usazovala v nadměrném množství.

Puerh Tea-lisovaný čaj

Jak tedy na to?

RÁNO

Příprava čaje vám krásně provoní celou kuchyň. Ještě před snídaní si připravte nálev z 0,1 litru horké (nikoliv vroucí) vody a jedné čajové lžičky čaje Pu erh. Směs nechte louhovat 5 minut a poté vyjměte. Tento silně koncentrovaný čaj není určen k pití, prostě ho jenom podržte v ústech a převalujte z jedné strany na druhou. Nakonec s čajem vykloktejte a vyplivněte. Tímto započne v těle důležitý proces očisty.

SNÍDANĚ

Připravte si talíř ze sezónního ovoce (např. 1/2 banánu, 1 jablko, 1 kiwi a 1 pomeranč) a oslaďte ho medem.

OBĚD

Mezi 11. a 13. hodinou si z půl čajové lžičky lístků čaje Pu erh postupně připravte a vypijte jeden litr čaje - čajové lístky zalijte vždy čtvrt litrem horké vody, přičemž první nálev nechte louhovat 20 vteřin, druhý 30 vteřin, u třetího nálevu vyjměte čajové lístky po 1 minutě a napočtvrté je necháte působit už 1,5 minuty.

Kolem 13. hodiny snězte velký talíř čerstvého salátu, dochucený troškou oleje, octa a malou špetkou soli. Sníst smíte také 1 talíř vařené rýže nebo rýžové polévky, oboje však bez přídavku soli či jiného koření!

VEČEŘE

Mezi 17. a 19. hodinou vypijte 0,5 litru čerstvě zalitého čaje Puerh. K večeři si dejte 1 bílý jogurt (natur), plátek knäckebrotu a ovocný talíř, a to ve stejném množství, jako tomu bylo v případě snídaně. Obměňte pouze jednotlivé druhy ovoce.

PŘED SPANÍM

Těsně před tím, než půjdete večer spát, si nezapomeňte vypláchnout a vykloktat ústa čajem Puerh stejně, jako jste to udělali ráno.

Tuto dietu nedržte déle než jeden týden! Přejeme Vám hodně zdaru při hubnutí:-)

Zdroj informací: Li Wu - Čaj, který spaluje tuky