Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Máte zmrzlinovač? Udělejte si domácí kávovou zmrzlinu!

Léto už pomalu, ale jistě začíná klepat na dveře a spolu s ním přichází i čas na zmrzlinu. A pokud patříte mezi zaryté milovníky kávy, kteří tento nápoj mohou pít od rána do večera, určitě s oblibou ochutnáváte i kávové zmrzliny. Co kdybychom vám ale řekli, že si ji můžete s pomocí zmrzlinovače udělat i doma? A dokonce možná bude chutnat i lépe, než řada těch kupovaných. V našem dnešním receptu pro vás máme podrobný návod, se kterým si domácí kávovou zmrzlinu připravíte. 

Jak si mám domácí kávovou zmrzlinu udělat? 

Na domácí kávové zmrzlině není vůbec nic těžkého a skvělé je také to, že si můžete recepturu neustále upravovat podle svých chuťových preferencí. My pro vás máme pro začátek naprosto jednoduchý recept, na který budete potřebovat: 

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 gramů cukru, medu nebo jiného sladidla podle chuti
  • Slazené zahuštěné plnotučné mléko (ideální je třeba karamelové Salko)
  • 2 - 3 lžičky instantní kávy
  • Špetku soli

A jak na to? Nejprve smíchejte mléko, instantní kávu, špetku soli a cukr a promíchejte je, dokud se úplně nespojí. Pak vmíchejte i smetanu a dejte na dvě hodiny odpočinout do lednice. Pak vytáhněte namražený zmrzlinovač, umístěte vytvořenou směs dovnitř a zapněte jej. Nechte jej zapnutý dokud zmrzlina nedostane charakteristickou konzistenci. Poté můžete přístroj vypnout a zmrzlinu servírovat. Na samotný závěr doporučujeme polít vzniklou zmrzlinu ještě karamelovým slazeným mlékem, které skvěle podtrhne chuť zmrzliny. 

kavova zmrzlina

A co když nemám zmrzlinovač? 

Zmrzlinovače stojí často jen pár stovek a pokud patříte mezi milovníky zmrzliny, rozhodně jsou dobrou investicí. Když ho ale nemáte, nemusíte zoufat – připravenou směs místo do zmrzlinovače stačí dát do formiček (nebo do krabiček či jiných malých nádob, které jsou mrazuvzdorné) a strčit přes noc do mrazáku. Zmrzlina sice nemá tak dobrou konzistenci, ale chuťově je přesto výborná. 

Jakou kávu bych měl vybrat?

Abyste z tohoto receptu dokázali vytěžit maximum, určitě doporučujeme vybrat kvalitní instantní kávu. A pokud jste doteď žili v tom, že mezi instantními kávami není žádný výrazný rozdíl, měli byste dát šanci naší vynikající rozpustné Latino Café, kterou vyrábí přímo z brazilské arabiky. Je skvělá do receptů, ale nenáročným konzumentům určitě udělá radost i při každodenním pití. A pokud ji chcete jako dárek, můžete ji klidně objednat i v praktické dóze, která nejen hezky vypadá, ale zároveň dlouho uchová aroma a chuť kávy.