Zelený čaj

Zelený čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Zelený čaj je chuťově více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány.

Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických důvodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaje dovezené do Evropy kolem roku 1610 Holanďany z Číny byly právě zelené čaje.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
  • 44 položek
Původ zeleného čaje:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
  • 44 položek
E-shop dodala firma   Liquid Design