Tuareg Timbuktu - zelený ochucený čaj

Kód: 04123 05123 18759 Zvolte variantu
189 Kč / ks 959 Kč / ks 1 799 Kč / ks od 189 Kč / ks 169 Kč bez DPH 856 Kč bez DPH 1 606 Kč bez DPH od 169 Kč bez DPH 210 Kč / 100 g 191,80 Kč / 100 g 179,90 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
17.10.2025 17.10.2025 17.10.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

"Chuť dobrodružství s legendární mátovou svěžestí."

Tuareg Timbuktu jsme vytvořili pro všechny milovníky zeleného čaje, kteří by rádi vyzkoušeli nějakou změnu. K prvotřídnímu zelenému čaji jsme totiž tentokrát přidali aroma máty peprné, čímž jsme vytvořili osvěžující a naprosto nezapomenutelný chuťový zážitek, na kterém si s radostí pochutná celá rodina. Nevěříte? Pak byste ho rozhodně měli vyzkoušet! Ale pozor, dost možná se už nikdy nebudete chtít vrátit ke klasickému zelenému čaji. A pokud si nejste jisti, jak správně vařit zelený čaj, informace a přesné instrukce na zadní straně jeho obalu vám poradí. 

Složení: zelený čaj, aroma (min.2%). Chuť Máty peprné.

Detailní informace

Detailní popis produktu

"Chuť dobrodružství s legendární mátovou svěžestí."

Tuareg Timbuktu jsme vytvořili pro všechny milovníky zeleného čaje, kteří by rádi vyzkoušeli nějakou změnu. K prvotřídnímu zelenému čaji jsme totiž tentokrát přidali aroma máty peprné, čímž jsme vytvořili osvěžující a naprosto nezapomenutelný chuťový zážitek, na kterém si s radostí pochutná celá rodina. Nevěříte? Pak byste ho rozhodně měli vyzkoušet! Ale pozor, dost možná se už nikdy nebudete chtít vrátit ke klasickému zelenému čaji. A pokud si nejste jisti, jak správně vařit zelený čaj, informace a přesné instrukce na zadní straně jeho obalu vám poradí. 

Složení: zelený čaj, aroma (min.2%). Chuť Máty peprné.


Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Zelený čaj - příprava

Nejprve umístíme přiměřené množství zeleného čaje do sítka, které umístíme do konvičky. Následně ho zalijeme vodou o teplotě přibližně 85 stupňů Celsia a necháme louhovat po dobu 2 až 3 minuty. Po uplnynutí tohoto času je čaj připravený k pití.

Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj

Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.

Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.

Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.

 

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

Green Mint

Ingredients: Green tea, flavour. Peppermint-taste.

Italiono

Menta verde

Ingredienti: Tè verde, fiori di gelsomino, aroma. Aroma di bergamotto.

Deutsch

Green Mint

Zutaten: Grüner Tee, Aroma. Pfefferminz-Geschmack.

Français

Thé vert à la Menthe

Ingrédients: Thé vert, arôme. Goût de menthe poivrée.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelený ochucený čaj
EAN: Zvolte variantu
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Německo

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Čajová zahrada je naše vlastní autentická značka, která pro vás již více než 20 let dováží stovky různých čajů, z nichž si dokáže vybrat každý! Je jedno, jestli máte rádi prémiové zelené čaje, nebo preferujete spíše různé ovocné směsi. Pokud je pro vás prioritou kvalita použitých surovin, jejich následné šetrné zpracování a také velmi přívětivá cena, pak jste tu správně. A pevně věříme, že jakmile naše produkty jednou ochutnáte, budete nadšení.