Meruňka

Kód:04093
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Německo

Meruňka je černý ochucený čaj s kousky meruňky. 

Složení: černý čaj, kousky meruněk (min.10%)(meruňky, konzervační prostředek: oxid siřičitý -max 2000 ppm-, oddělující činidlo: rýžová mouka), aroma, slunečnice. Jemná ovocná meruňková chuť.

Podrobné informace >
od 99,00 Kč
86,09 Kč bez DPH
3.88€
Velkoobchodní cena po přihlášení

Černý čaj jeho historie a zpracování

Černý čaj (občas také zvaný červený čaj) - přestože tyto plně fermentované čaje nejsou v Číně příliš oblíbeny, jejich hlavní druhy jsou mistrovskými díly. I levnější sorty nás příjemně překvapí pěkným vzhledem, svědčícím o dokonale provedené sklizni a zpracování čaje. Některé čaje z této skupiny se vyrábějí pouhých padesát let (např. čaj Yunnan) zatímco jiné jsou známy od 17. století. Nicméně je nutno předpokládat, že tento typ čaje je Číňanům znám přinejmenším stejně dlouho jako vícenásobně fermentované čaje typu Pu Erh, (tj. zhruba od 7. století n. l.), ale patrně jim příliš nelahodil.

Černý čaj je, jak již bylo zmíněno, fermentovaný a oolong je polo-fermentovaný. Po sklizni se listy nechají „zvadnout“, tedy částečně usušit, a to podle stylu buď na slunci, nebo ve stínu. Pokud lístky nejsou částečně vysušeny, nelze je svinout. Enzymatické procesy probíhají pravé během tohoto vadnutí. Nejlepší čaje jsou proto ty, u kterých vadnutí proběhne díky suchému počasí během několika hodin. „Deštivé čaje“, které vadnou pomaleji, nejsou tak oblíbené. 

Když jsou svinuty, jsou čajové lístky rozprostřeny na vlhkém a studeném místě k fermentaci, tedy k další oxidaci. Účinky obou fází oxidace se od sebe výrazně liší. Patrně proto, že po svinutí jsou oxidaci vystaveny i další složky listů, například esenciální oleje. Právě proto nesmí být lístky určené k výrobě černého čaje či oolongu před svinutím "usmrceny", jako je tomu v případě lístků určených pro čaj zelený.

Meruňka je černý ochucený čaj s kousky meruňky.

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

Apricot

Ingredients: Black tea, apricot pieces (apricot, preserving agent: sulp- hur dioxide –max. 2000 ppm-, separating agent: rice flour), flavour, sunflowers. Fruity gentle apricot-taste.

Italiono

Albicocca

Ingredienti: Tè nero, pezzi di albicocca (albicocche, mezzo di conser- vazione: diossido di zolfo –max. 2000 ppm, distaccante: farina del riso), aroma, petali di girasole. Aroma fruttato e delicato di albicocca.

Deutsch

Aprikose

Zutaten: Schwarzer Tee, Aprikosenstücke (Aprikose, Konservierungs- mittel: Schwefeldioxid –max. 2000 ppm-, Trennmittel: Reismehl), Aroma, Sonnenblumenblüten. Fruchtig zarter Aprikosengeschmack.

Français

Abricot

Ingrédients: Thé noir, morceaux d’abricots (abricots, agent conser- vateur: dioxide de soufre -max. 2000 ppm-, antiagglomérant: farine de riz), arôme, pétales de tournesol. Goût fruité et doux d’abricot.

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.