Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Vyrobte si doma ledový čaj. Bude mít lepší chuť a méně cukru

Ani při horkých letních teplotách se nemusíte vzdávat svého oblíbeného čaje. Stačí si jednoduše vyrobit jeho studenou verzi. Je to snadné, rychlé a mnohem zdravější než běžné ledové čaje s nejasným složením a koňskou dávkou cukru. Kromě výchozího receptu navíc pro vás máme ještě dva tipy. Ten první ocení hlavně děti, ten druhý si užijí dospělí třeba na zahradním večírku.

Jak připravit ledový čaj?

Jak udělat ledový čaj? Základní recept je opravdu velmi jednoduchý: horkou vodou zalijte kvalitní čaj. Je jedno, zda použijete zelený, černý či ovocný. Důležité je, aby byl výsledek dostatečně silný. V této fázi můžete podle chuti dosladit. Nechte cukr opravdu rozpustit a čaj zchladnout. Pro rychlé ochlazení čaje použijte kostky ledu. Dopředu si můžete připravit kostky mraženého čaje, aby se chuť neředila. Přidejte pár kapek citrónové šťávy. ,

Leodový čaj

Letní červený čaj

Červené ovoce a sladká chuť patří k prázdninám. Letní červený čaj se proto stane hitem na dětských oslavách nebo piknicích. Jeho příprava je jednoduchá. Uvařte červený čaj podle návodu. Můžete lehce dosladit. Po vychladnutí přilejte brusinkový džus (na deset dílů čaje připadne jeden díl džusu) a hrst čerstvých jahod. Nechte v lednici pořádně zchladnout. Před servírováním ovoce vyjměte, protože ztratí na barvě. Místo ledu však do džbánu dejte pár mražených jahod. Pro větší efekt můžete ještě pár čerstvých jahod napíchnout na koktejlové párátko a vložit do sklenic. 

Ibiškový čajový drink

Čaj nemusí být nudné pití na osamělé večery. Vyzkoušejte tuto variantu, která dostane větší grády, když ji proměníte v koktejl. Připravte si silný ibiškový čaj a mírně ho doslaďte třtinovým cukrem. Nechte zchladnout. Ochuťte trochou citrónové nebo limetkové šťávy a na závěr přidejte vodku a led. Servírujte s plátkem limetky ve vysokých sklenicích.