Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Kvetoucí bílý čaj není jen lahůdka pro oko

Na první pohled je to jen obyčejná malá kulička. Vložte ji však do horké vody a vykvete vám malý zázrak. Kvetoucí čaje jsou důmyslné ručně vyráběné produkty s vizuálním, ale i chuťovým a zdravotním efektem. Nebojte se je vyzkoušet.

Kvetoucí čaj

Nápad vyrobit kvetoucí čaj se zrodil v čajové kolébce světa. První kuličky spatřily světlo světa v čínské provincii Yunnan a odtud se rozšířily do celého světa. Čajové růže se vyrábí ručně a je při ní zapotřebí praxe a zručnosti. Do snopečků kvalitního čaje se přidávají sušené květiny, z kterých se tradičně vyrábí čajové směsi. Balíček se zaváže tak, aby se čajové lístky v horké vodě uvolnily a vytvořily dekorativní květ. Pití tohoto čaje je navíc nejenom estetický zážitek, prospívá navíc zdraví. Přisuzují se mu účinky na očistu těla, projasnění pleti, zrychlení metabolismu či snížení hladiny stresu.

Čajové pytlíky po vylouhování nevyhazujte, poslouží v péči o domácnost i tělo

Na co si dát pozor?

Váš kvetoucí čaj by měl být vždy připravený z toho nejkvalitnějšího bílého čaje. Důvod je velmi jednoduchý. Bílý čaj můžete nechat louhovat delší dobu a kochat se tak čajovým květem. Použitý zelený či černý čaj by po delší době ve vodě zhořknul, případně by bylo potřeba jej po několika minutách vyjmout a estetický zážitek by byl ten tam. Díky bílému čaji si tak můžete užít lahodnou květinovou chuť a vůni.

Jak si připravit kvetoucí čaj

Příprava kvetoucího čaje je opravdu zábavná. Ideální je použít skleněnou čajovou konvici. Pokud vložíte čaj přímo do skleničky či hrnku, bude se hůř pít. Takhle se jím můžete kochat a sdílet ho. Do necelého půl litru vody nalejte vodu o teplotě zhruba 90 stupňů Celsia. A teprve poté vložte kuličku čaje. Vyčkejte několik minut, než se plně rozvine. Louhování trvá zhruba 10 minut. Delší louhování však není na škodu.

Kde kvetoucí čaj koupit? Vyzkoušejte kvetoucí čaje z našeho e-shopu a dopřejte si lahodnou květinovou chuť i netradiční zážitek.