Japan Matcha Nyoko Kagoshima MARIKO BIO 100g - zelený čaj
Kód: 00134Související produkty
Detailní popis produktu
Osvěžující, intenzivní a přitom naprosto vyvážený. Přesně takový je nálev kvalitního čaje matcha, který můžete sehnat třeba pod naší vlastní značkou Nyoko. Ať už patříte mezi zkušené milovníky čaje matcha, nebo chcete tuhle japonskou specialitu pouze vyzkoušet, produkty Nyoko jsou vždy skvělou volbou.
Proč Mariko stojí za zkoušku?
Matcha Mariko představuje skvělý prémiový čaj matcha, který pochází z japonské prefektury Kagoshima, která je domovem jednoho z nejlepších čajů matcha na světě. Získává se z těch nejjemnějších čajových lístků, které se před sklizní navíc zakryjí, čímž dochází ke změně jejich chemického složení. V konečném důsledku tak čaj matcha obsahuje ve srovnání se zeleným čajem více kofeinu, theaninu, ale také nepřeberné množství nejrůznějších vitamínů, minerálů či stopových prvků.
Jak ho správně připravit?
U kvalitního matcha čaje platí, že by neměl přijít do kontaktu s kovovými předměty, a proto tradiční matcha sety, které najdete také v naší nabídce, obvykle obsahují bambusové vybavení jako je metlička pro rozmíchání čaje matcha ve vodě, lžička určená k nabírání a nebo speciální keramickou misku pro přípravu čaje. Důležité je rovněž vědět, že matcha nesmí přijít do kontaktu s příliš horkou vodou. My proto doporučujeme použít 2 bambusové lžičky (cca 3 gramy) čaje matcha na každých 200 ml vody, jejíž teplota by neměla překročit 60 stupňů Celsia. Až si na specifickou chuť čaje matcha zvyknete, je samozřejmě možné připravovat i hustější nálevy, ale pro začátečníky je dobré dodržovat výše zmíněný poměr.
Příprava čaje Matcha
- Čaj Matcha se dává přímo do čajových nádobek, přelévá horkou vodou a pění bambusovou metličkou.
Mačča - Matcha - práškový čaj - Nefritová pěna
Pod tímto mazlivým jménem se skrývá unikátní práškový čaj, jenž má za sebou tisíciletou historii, nejprve v Číně a od 12. století i v Japonsku. Používá se při věhlasném japonském čajovém obřadu. I jeho civilní pití by však mělo být slavnostním úkonem.
Matcha se stejně jako Gyokura vyrábí výlučně z nejkřehčích čajových lístků nasbíraných brzy zjara na zastiňovaných plantážích. Na rozdíl od Gyokura se ovšem lístky při zpracování nesvinují, ale po usušení se z nich speciálním postupem vypreparují všechny žilky. Vzniklé listové útržky či vločky se nazývají tenča. Tato surovina se posléze rozemele na velejemný čajový pudr jasně zelené barvy. V minulosti se čaj drtil ve zvláštních kamenných mlýncích těsně před podáváním, aby byl co nejčerstvější a nepřišel o jediný odstín své výborné chuti a vůni.
Matcha se používá i na výrobu sladkých, chlazených osvěžujících čajů, jež jsou vhodné pro běžné pití. V potravinářství jsou hrubší druhy tohoto čaje využívány k ochucování jídel, výrobě čajové zmrzliny, bonbonů nebo žvýkaček.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japan Matcha - zelený čaj |
---|---|
Dodavatel: | Great Tea Garden s.r.o. |
Japonský zelený čaj Matcha a příslušenství: | Prémiová Matcha |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.