Rooibos Tulsi & Divoká Afrika

Kód: 23303 05171 04171 Zvolte variantu
Bez kofeinu
1 299 Kč / ks 699 Kč / ks 129 Kč / ks od 129 Kč / ks 1 129,57 Kč bez DPH 607,83 Kč bez DPH 112,17 Kč bez DPH od 112,17 Kč bez DPH 129,90 Kč / 100 g 139,80 Kč / 100 g 161,25 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.7.2021 29.7.2021 29.7.2021 Zvolte variantu

Tulsi & Divoká Afrika sice možná nepůsobí svým složením jako úplně tradiční čaj, rozhodně byste ho ale měli vyzkoušet. Jelikož jsme medově sladký rooibos tentokrát obohatili o nádherně vonící bazalku Tulsi, jemně nasekané kousky červené řepy, skořici, růžový pepř i kousky zázvoru, můžete se těšit na obří porci tříslovin, alkaloidů, flavonoidů, saponinů, vitamínů i minerálů. A navíc si opravdu skvěle pochutnáte. Co víc si přát?

Složení: rooibos (min.65,5%), Bazalka posvátná (min.10%), jemně sekaná červená řepa, kousky skořice, růžový pepř, kousky zázvoru (min.5%), aroma.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rooibos čaj

Je to vytrvalá rostlina s jemně jehličkovitými listy, dorůstající výšky 1 metru. Původem z cedarbergské oblasti v západo-kapské části Jižní Afriky. Předmětem použití je nať, sbíraná odřezáváním asi 35cm nad zemí (Herba aspalathi - Rooibos). Čaj se fermentuje, podobně jako černý čaj (nebo červený).

Čaj Rooibos obsahuje kvalitní třísloviny (4,5 až 6% proti 8 až 15% v černém čaji) a velké množství stopových prvků a minerálů - železo, měď, zinek, hořčík, mangan, draslík, vápník, fluor, molybden a další. Dále nacházíme látku zvláštní chemické povahy, zvanou aspalathin, velké množství flavonoidů, organické kyseliny, vitamin C a řadu jiných látek, jejichž výzkumy pokračujou.

Rooibos je svou působností na rozmezí mezi produkty potravinářskými a léčivými. Nejsou známy žádné kontraindikace ani vážnější nežádoucí účinky po jejím podání. Proto je vhodná i pro dětitěhotné kojící ženyNeobsahuje kofein ani jeho deriváty.

Historie Rooibosu

Historie čajovníkovce Rooibos začíná rokem 1804, kdy Žid Benjamin Ginsberg přesvědčil kapské Búry, aby sbírali nať divoce rostoucích bylin. Později je začali pěstovat. Původní "technologie" sběru, sušení a přípravy čajovníku pochází od jihoafrických domorodců, zřejmě přímo od Masajů.

První sklizeň se provádí druhým rokem. Čajová surovina je po sběru podrobena fermentaci a poté je pasterizována. Čaj je oblíben v USA, Německu, Švýcarsku a v poslední době pronikl dokonce také do Japonska.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Rooibos čaj
Dodavatel: Great Tea Garden s.r.o.
Země původu: Jihoafrická republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: